Pizzeria i ruiner: Tre mænd dømt for kæmpe bombe

Ingen perosner tilskade ved kraftige bombe.

Ingen perosner tilskade ved kraftige bombe.

Foto: Presse-fotos.dk

Pizzeria 73 i Vanløse blev den 18. september 2019 udsat for et voldsomt bombeattentat.

Nu er tre mænd på henholdsvis 20, 20 og 23 år idømt lange fængselsstraffe for den to kilo store dynamit bombe, der eksploderede tidligt om morgenen.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelse.

Bilerne var så småt begyndt at køre på den travle Jyllingevej, da de tre mænd nærmede sig pizzeriaet. Først kastede de en brosten ind gennem et facadevindue, inden de antændte bomben i døråbningen og løb.

Små to minutter efter eksploderede den store bombe. Den smadrede fuldstændig bygningen og alle facade-viunduerne blev knust. Heldigvis var der ingen personer i bygningen eller på gaden.

- De tre dømte har gennemført sprængningen uden tanke på de fatale konsekvenser, det kunne have haft. Der går omkring to minutter, fra de antænder bomben, til den eksploderer.

- Derfor er det tilfældigheder, der gør, at der ikke befandt sig personer i nærheden, da eksplosionen skete, siger anklager Allan V. Kristensen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Den ene 20-årige blev idømt fem års fængsel, mens den anden 20-årige og den 23-årige blev idømt fire år og seks måneders fængsel.

De er alle kendt skyldige i at have været i besiddelse af en bombe, der bestod af cirka to kilo dynamit.

Ingen personer kom til skade ved eksplosionen, men den forårsagede skader på selve bygningen, de omkringliggende bygninger og et busstoppested for anslået 8,3 millioner kroner.

Københavns Politi kunne efter en intensiv efterforskning den 9. december 2019 anholde i alt fire personer i sagen. En blev siden løsladt, mens de tre dømte har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.

De tre dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om dommene skal ankes.

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close