Krimi2. december 2021

Pige var låst inde i skab i 6 år: Her er hendes grusomme historie

En lille pige tilbragte seks år af sit liv låst inde i et skab – hverdagen bestod af tæsk og sult – og den lille pige vejede det samme som en toårig, da myndighederne reddede hende fra hendes forældres mareridt i 2001. Nu fortæller pigen – Lauren – om grusomhederne, og hvordan hun stadig bliver hjemsøgt i dag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lille_pige_1.jpg
 (Foto: Privat)

Historien om amerikanske Lauren Kavanaugh er lige dele forfærdelig, uforståelig og frygtelig.

Som to-årig blev hun låst inde i et lille skab af sine grusomme forældre – og de næste seks år levede den lille pige sit liv i det mørke rum.

Enkelte gange blev hun hevet ud af mørket, men kun for at få tæsk eller blive misbrugt seksuelt. Bagefter blev hun sendt tilbage i mørket og skabet, der var overdynget med urin og afføring.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/lauren_5_0.jpg

Lauren var skind og ben, da hun blev reddet.

Da hun endelig blev reddet fra forældrenes mareridt i 2001, var hun otte år gammel. Men både hendes krop og sind var skadet efter de mange år i fangenskab.

Og i dag er Lauren, der er fyldt 27 år, svært mærket af det mareridt, hun voksede op i.

For nogle år siden stod hun modigt frem og fortalte om grusomhederne, og hvordan hun stadig bliver hjemsøgt af sin fortid den dag i dag:

- Siden min barndom har jeg skullet kæmpe en del. Jeg sover næsten ikke mere, og jeg har slem angst. Jeg har forsøgt at begå selvmord mere end 30 gange, sagde Lauren i et interview med amerikanske Dr. Phil.

Tryg barndom i vente

Da Lauren kom til verden, tydede alt ellers på, at der ventede hende en tryg barndom.

Hendes forældre, moderen Barbara Atkinson og stedfaren Kenneth Atkinson, havde givet hende væk.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/lauren3_0.jpg

Lauren før mareridtet begyndte.

Men efter nogle måneder fortrød de, og det lykkedes dem at få hende væk fra adoptionsfamilien og tilbage til deres hus i Hutchins, Texas. Her skulle hun bo sammen med parrets fem andre børn.

Men forældrene kunne ikke lide Lauren. Og derfor blev hun låst inde i et 1,2 x 2,7 meter lille skab, da hun var bare to år gammel. Hun fik nærmest ingen mad og blev kun lukket ud, når hun skulle igennem et nyt mareridt.

- De tog mig ud for at have sex med mig, fortalte Lauren til Dr. Phil og tilføjede, at de bandt hende til sengen og dyrkede sex med hende, indtil ”der var blod overalt på lagnet”.

- Når de var færdige med mig, tæskede de mig og kastede mig tilbage i skabet.

- Nogle gange tog min mor mænd eller kvinder med hjem, der skulle have sex med mig. Hvis jeg skreg eller råbte, blev de rigtig gale. Mine forældre syntes, det var sjovt at kigge på. Og jeg blev nødt til at gøre, hvad de sagde, så jeg kunne overleve.

Reddet af naboen

Laurens mareridt sluttede efter seks år, i 2001, da hendes forældre delte deres “lille hemmelighed” med en nabo. Naboen alarmerede straks politiet, der gjorde det grufulde fund i skabet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/lauren2_0.jpg

Det beskidte skab, som Lauren tilbragte seks år af sit liv.

De mange år uden mad og lys havde sat sine tydelige spor hos Lauren, der blot vejede det samme som en toårig, da hun blev reddet som otteårig.

Manglen på vitaminer og næringsstoffer havde fået hendes mave til at vokse sig så stor som en fodbold, og lægerne måtte behandle hende med samme metoder, som man brugte, efter man havde befriet koncentrationsfangerne under Anden Verdenskrig.

Hendes hud var dækket af rødt udslæt efter at have levet så mange år i afføring og urin, og hun havde afføringsrester omkring sin mund.

De mange seksuelle overgreb havde givet hende så mange skader, at lægerne konkluderede, at hun senere i sit liv måtte gennemgå rekonstruerende indgreb for at genskabe, hvad hendes forældre havde ødelagt.

Hjernen var ødelagt

Hendes hjerne havde også taget skade. De mange år isoleret fra andre mennesker – og de mange psykiske overgreb – betød, at Laurens hjerne udviklede sig forkert.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/lauren4_0.jpg

Lauren da hun gæstede Dr. Phil.

Lægerne konstaterede, at hun led af hjerneatrofi – hendes hjerne var ikke vokset, som den skulle – og hun havde aldrig nået at lære basale følelsesmæssige og sociale funktioner i sine tidlige år.

Hun havde således aldrig lært, hvordan man stolede på andre, og hun vidste heller ikke, hvad det ville sige at være omsorgsfuld overfor andre og sig selv.

Hun vidste ikke, hvordan man brugte en stol, eller hvad et badeværelse var. Da hun første gang blev inviteret udenfor på hospitalet, begyndte hun at skrige, da hun mærkede græsset under sine fødder.

Countrymusik sender hende tilbage

Selv om Lauren havde været isoleret i seks år – og nærmest ikke haft kontakt til mennesker - havde hun alligevel lært at tale.

Formentlig fordi hun dagligt havde lyttet til sin mors countrymusik, som blev spillet for at skjule Laurens gråd og skrig.

- Jeg kan ikke høre den slags musik i dag, for det var det eneste, som de spillede, imens jeg skreg. Når jeg hører det, vender jeg tilbage til dengang, sagde Lauren i interviewet med Dr. Phil.

I dag forsøger Laurens kæreste Janae at hjælpe hende videre. Men det er en nærmest umulig opgave.

Særlige lyde eller episoder kan pludselig gøre Lauren helt febrilsk, fordi det minder hende om noget fra barndommen. Hun har også et voldsomt temperament og har før været voldelig både overfor sig selv og andre.

Alligevel fandt hun modet til at stå frem og fortælle sin historie.

Moderen Barbara Atkinson og stedfaren Kenneth Atkinson blev i 2002 idømt livsvarigt fængsel. De kan prøveløslades i 2031, når Lauren er 38 år.

Sponsoreret indhold