Krimi 5. oktober 2021

Patrick Nielsen tæskede mor til sine to børn: Sådan kan hendes liv blive

Med grufulde overgreb, voldsorgier eller drabsforsøg i baggagen søger en række kvinder hvert år i frygt for gentagelsen mod et krisecenter
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

OBS! Vi advarer mod stærke billeder i artiklen. 

På krisecentrene bliver de taget ind og passet på for at beskytte dem mod deres voldsmænd. Hver år udsættes omkring 38.000 kvinder for fysisk vold af deres partner.

Den tidligere så glorificerede bokser Patrick Nielsen sidder varetægtsfængslet for at have udsat sin ekskæreste, der også er mor til hans to børn, for et sandt voldsorgie. Han er sigtet for grov vold, men har kun erkendt sig skyldig i simpel vold.

Billeder af offeret efter overfaldet afslører, at slagene og sparkene må være faldet med en særlig præcision.

Offeret blev nemlig efterladt med hævelser, blå mærker, skader over hele kroppen, røde øjne, en knækket fortand, mærker på halsen og en kæbe der ikke kunne åbne. Det afslører kilder tæt på efterforskningen overfor SE og HØR.

Og hvad er det så for et liv, den detroniserede bokser måske har kastet moren til sine to børn ud i?

Faglig leder hos Dansk kvindesamfunds krisecentercenter Astrid Lyng Hjuler tegner overfor SE og HØR et billede af, hvordan hverdagen ofte ser ud for en kvinde, der søger mod et krisecenter, efter vold. 

I sikkerhed

Når en kvinde kontakter et krisecenter, går der ifølge faglederen en hel maskine i gang. Her bliver den voldsramte kvindes sikkerhed som det første vurderet.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Patrick Nielsen efterlod moren til sine to børn i hjælpeløs tilstand - slemt forslået. 

-  Er der risiko for, at han stalker og opsøger efterfølgende, så leder vi jo i samarbejde med kvinden efter et sted, hvor hun kan bo og gå på gaden i nærheden af krisecentret og være relativt tryg, siger Astrid Lyng Hjuler.

Patrick Nielsen delte kort forinden anholdelsen en såkaldt story på Instagram, hvor han stolt viste sin tatovering med Satudarahs logo på venstre side af sit baghoved. Og et par måneder før stillede han sig op iført en vest – han var blevet fuldgyldigt medlem af den frygtede rockerklub.

Den faglige leder fortæller, at de jævnligt har kvinder på krisecentrene, som har været i klørende på en mand med rocker- eller banderelationer.

- I forhold til sikkerhed, så skal vi være meget grundige i vores sikkerhedsvurdering, og vi skal drage nytte af vores og kvindernes øvrige viden om bande- og rockerrelationers færden for at undgå tilfældige møder, der hvor vores krisecenter ligger. 

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Det blødte ud af den 35-årige kvindes ene øre. 

En ny hverdag

På krisecenteret begynder en ny dagligdag, væk fra hjemmet og alle de kendte rutiner.

- Hverdagen på krisecentret skulle helst være så almindelig eller hverdagsagtig som overhovedet muligt, derfor har vi rammer på alle krisecentrene som er hjemlige.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Den 35-årige kvinde kæmpede i flere dage på hospitalet for at komme sig over de voldsomme overfald. 

- Når man kommer på krisecenter, kan man i princippet passe sin hverdag. Hvis det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at tage på arbejde, fordi han ikke ved, hvor det er, så skal man selvfølgelig det, og børnene skal hurtigst muligt i skole og i daginstitution, siger den faglige leder og slår fast, at håbet er at holde fast i en så normal hverdag som muligt.

Hun uddyber, at familiens mulighed for at genoptage en normal hverdag dog er afhængig af, at myndighederne tager volden alvorligt, så kvinden kan aflevere børnene uden at bekymre sig for deres sikkerhed.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Foto: Birger Storm

Engang mødte Patrick Nielsen op på den ene røde løbet efter den anden, i dag sidder han varetægtsfængslet. Foto: Birger Storm

Patrick Nielsen har siddet varetægtsfængslet siden 6. juli. Først to dage efter overfaldt blev den 30-årige rocker anholdt. Han var sammen med sin forsvarer Gitte Juul Jensen. I grundlovsforhøret, der blev holdt for lukkede døre i retten i Glostrup, blev han varetægtsfængslet i fire uger.

- Vi har også kvinder boende, hvis tidligere partnere sidder varetægtsfængslede, imens de er hos os. Det kan både være, fordi der er et netværk, som også leder efter dem, men det også være fordi de slet ikke kan se, at de kan blive i den lejlighed, hvor volden er sket, eller fordi de ikke nødvendigvis får at vide, hvornår gerningsmanden evt. bliver løsladt.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for retssagen.

Sponsoreret indhold