Krimi 5. oktober 2021

Patrick Nielsen fængslet for grov vold: Derfor tæsker de løs

Vi ser det gang på gang, at kærlighed udvikler sig til voldelige og hadske handlinger
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

OBS! Vi advarer mod stærke billeder i artiklen. 

Den seneste undersøgelse i Danmark viser, at 38.000 kvinder og 19.000 mænd årligt udsættes for fysisk partnervold.  Tallene kommer fra en undersøgelse udgivet i juni 2018 af Statens Institut for Folkesundhed.

Og også drabsstatistikken i Danmark tegner et tydeligt sprog. Her er størstedelen af drab på kvinder blevet udført af en ekskæreste eller nuværende partner.

Den tidligere bokser Patrick Nielsen er bare et eksempel på det, han sidder varetægtsfængslet for at have udsat sin ekskæreste, der også er mor til hans to små børn, for et sandt voldsorgie. Han er sigtet for grov vold, men har kun erkendt sig skyldig i simpel vold.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Om Patrick Nielsen var ude på at sætte hende på plads, skræmme hende eller banke ind i hovedet, hvem der bestemmer er ikke til at vide. 

 

Det maskuline selvbillede

Ifølge retspsykiater Mette Brandt-Christensen er det ofte mænd der handler voldeligt. Det skyldes blandt andet, at mænd generelt er mere aggressive og parate til kamp på grund af hormonet testosteron.

- Der kan være noget med selvbilledet. Det maskuline selvbillede kan hos nogen være, at man mener sig berettiget til – hvis ikke man kommer i gennem verbalt med trusler – så kan man gribe til fysisk vold, siger Mette Brandt-Christensen til SE og HØR.

Den i dag detroniserede bokser blev kort forinden sin anholdelse fuldgyldigt medlem af gruppen Satudarah og retspsykiateren kan ikke afvise, at forskellige subkulturer også kan have en indflydelse på det.

Billeder af offeret efter det voldsomme overfald afslører, at den 35-årige mor til to havde været udsat for et overgreb, der for evigt har sat ar på krop og sjæl.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Det var tydeligt, at slagene var faldet med en særlig præcision. 

Her kan man nemlig se voldsomme hævelser, blå mærker, skader over hele kroppen, røde øjne, en knækket fortand, mærker på halsen og en kæbe der ikke kunne åbne.

Vrede eller ekstrem jalousi

Om Patrick Nielsen var ude på at sætte moren til hans børn på plads, skræmme hende eller banke noget ind i hovedet på hende, ved vi ikke.

Retsspykiateren forklarer, at sådanne overgreb ofte bunder i jalousi eller ekstrem vrede– hvilket jo er en følelse, som de fleste har oplevet – derfor mener hun heller ikke, at det kan stå alene som forklaring.

- Det der kan blive afvigende, er når man er det meget voldsomt. Det kan være, at man mener man ejer vedkommende.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Tidligere blev næverne brugt i bokseringen til at få trofæer hjem, nu blev de brugt til at tæske moren til sine to børn. 

Men det mest almindelige er, at det ofte sker i affekt. Mange forklarer, at det simpelthen ”slog klik for dem”.

- Man blive tunnelsynet, man overskuer ikke konsekvenserne. En del af dem der kommer derud blive bagefter kede af det og forstå ikke, at det skete.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

(Foto: Dan Mariegaard)

30-årige Patrick Nielsen er på få år gået fra kæk kendis og sportsstjerne til fængslet rocker. (Foto: Dan Mariegaard) 

Det er uvist, hvad Patrick Nielsen selv har forklaret om overgrebet, da grundlovsforhør og fristforlængelser er foregået bag lukkede døre. Han har siddet varetægtsfængslet siden 6. juli.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for retssagen.

Sponsoreret indhold