Krimi14. november 2020

Pas på! Hjemmearbejde kan give skattesmæk

Har du siddet derhjemme det meste af 2020? Så skal du læse med her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200810-140221-7-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

De fleste danskere har under det meste af 2020 arbejdet hjemmefra grundet corona-krisen.

Men det er ikke kun corona, der kan være en krise på det punkt - for hvis du ikke husker at få rettet dit befordringsfradrag til, ja, så kan der vente et ordentligt smæk fra skatte-far.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelse ifølge Ritzau.

- Man er ikke berettiget til befordringsfradrag, når man arbejder hjemmefra. Det kræver, at man har kørsel til og fra arbejde, lyder det fra Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen i pressemeddelelsen.

Det betyder altså, at har du kun bevæget dig fra soveværelset og hen på hjemmekontoret, så er der altså ikke mange knaster at hente, og det er vigtigt at få tilrettet det.

- For de danskere, der har et årligt befordringsfradrag på 40.000 kroner og derover, kan det blive til cirka 900 kroner i skattesmæk per måned, de ikke har kørt til og fra arbejde.

Frygt dog ej, hvis det er tilfældet for dig, for du kan stadig nå at ændre din forskudsopgørelse for i år, mens opgørelsen for 2021 åbner den 17. november.

Ifølge styrelsen bør du også allerede der begynde at ændre, hvis du ved, at du kommer til at arbejde mere hjemme i det nye år.

Sponsoreret indhold