Krimi18. marts 2021

Partier enige om ekstra genåbning

Der er udsendt en pressemeddelelse fra Statsministeriet med yderligere genåbning, der gælder fra 22. marts
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Folketingets partier er blevet enige om en ekstra genåbning før 6. april.

Det skriver statsministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Der bliver lempet på fem punkter allerede fra mandag 22. marts.

Der bliver blandt andet skruet på forsamlingsforbuddet.

Følgende gælder fra starten af næste uge:

- Afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser i Region Hovedstaden efter samme model som resten af landet. Testmodel som hidtil. (Undtaget er afgangselever i kommuner med særlig høj incidens – vurderes af Epidemikommissionen.)

- Certifikatfag er i nogle erhvervsuddannelser helt centrale for uddannelsen. Undervisningen er ofte rent praktisk og kan ikke gennemføres virtuelt. Derfor gives mulighed for fuld genåbning og fuldt fremmøde for elever, der skal deltage i certifikatfag og for elever i skolepraktik i hele landet. Testmodel som hidtil.

- Forsamlingsforbuddet hæves til 10 personer udendørs. Det bemærkes, at sundhedsmyndighederne stadig har de samme anbefalinger om max 5 personer i hjemmet og begrænsning af social kontakt mv.

- Forsamlingsforbuddet hæves for udendørs idræt-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi fra 25 til 50 personer

- Der åbnes for udendørs gudstjenester mv. med op til 50 personer. Dette ændrer ikke på de gældende regler for indendørs gudstjenester mv.

Den helt langsigtede plan lader dog tilsyneladende vente på sig lidt endnu. Meldingen har tidligere været, at den senest vil blive meldt ud tirsdag 23. marts.

- På mandag er det vigtigt vi får lavet en plan der rækker langt frem. Vi skal tænde et lys i mørket, for alle de som venter på hvornår det er deres tur. Jeg ville ønske, vi kunne gøre det i aften, men regeringen mangler beregninger, lyder det fra Konservativt Folkepartis politiske leder, Søren Pape Poulsen, på Twitter efter torsdagens forhandlinger.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

For Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, glæder man sig også til at sætte sig ved forhandlingsbordet igen:

- Vi får åbnet lidt mere for skoler og erhvervsuddannelser og flere muligheder udendørs nu. Og så glæder jeg mig især over at vi på mandag sætter os sammen igen alle partier og får lavet en langsigtet plan for resten af genåbningen og en strategi for resten af året. Det går fremad, skriver Sofie Carsten Nielsen på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Hvis det stod til Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, kunne der godt være åbnet endnu mere op fra på mandag.

- Stod det til Venstre havde vi sendt flere børn og unge i skole på mandag og åbnet mere for erhvervslivet. Det kunne vi ikke få igennem nu, men vi forhandler vider, skriver han på Twitter.

Sponsoreret indhold