Krimi23. april 2020

Par stoppet af "betjent": Likvideret på åben gade for øjnene af deres børn

I 12 timer kørte 51-årige Gabriel Wortman rundt i den canadiske provins. Han efterlod som planlagt død ødelæggelser efter sig
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-04-23_kl._08.05.26.png
 Foto: RCMP HALIFAX/HANDOUT

Natten til søndag skete et af de værste masseskyderier i Canadas historie. Og den ubarmhjertige morder havde angiveligt planlagt det ned til mindste detalje.

  • - Han har planlagt det i et stykke tid. Han havde uniformen og to gamle politibiler, siger en politikilde til Toronto Sun.

Forklædt som politibetjent kørte den 51-årige mand rundt i byen i biler, der til forveksling lignede politibiler.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2020-04-23_kl._08.05.48.png
 Foto: Handout

Den 51-årige mand står bag et af de værste masseskyderier i Canadas historie (Foto: Handout)

Undervejs stoppede han biler og fik med påskud om, at han var betjent, de intetanende mennesker til at stige ud. Så trak han pistolen og likviderede dem hjerteløst på åben gade

Det skriver Toronto Sun.

Disse nøje beregnede planer resulterede i drabet på et gift par for øjnene af deres børn.

Også en ung, kvindelig betjent, Heidi Stevenson, der efterfølgende er blevet hyldet som helt, for at prøve at stoppe den skydegale mand, blev et af hans ofre. Den unge betjent, der også var mor til to små børn, blev kommanderet ud af bilen og skudt på åben gade.

Det seneste dødstal lyder på 23. Men myndighederne tror, at dødstallet kommer til at stige de kommende dage, ligesom det har gjort indtil nu.

Det skyldes, at den 51-årige mand på sit dødstogt også satte ild til flere huse.

  • - Der kan være flere ofre. Der er nedbrændte huse, som endnu ikke er blevet undersøgt, siger en kilde til Toronto Sun.

Massemorderen var angiveligt fascineret af Canadas nationale polititjeneste. Fascinationen var startet i gymnasiet. Det kan måske være forklaring på, hvorfor han klædte sig ud som betjent.

De to første dødsfald blev ormentlig Gabriel Wotmans ekskone og hendes nye kæreste, siger en politikilde.

En talsmand fra politiet siger til Toronto Times, at han efter alt at dømme til at starte med gik efter eksen og kæresten, før han fortsatte sit nøje planlagte massedrab.

Søndag formiddag – efter det 12 timer lange massedrab – blev han stoppet af politiet på en tankstation. Her blev han skudt og afgik senere ved døden.

Sponsoreret indhold