Krimi 11. marts

Påstod, hun blev kidnappet: Detalje i Sherri Papinis undertøj fældede hende

Sherri Papini påstod, at hun blev holdt fanget i tre uger. I virkeligheden var hun selv den kriminelle, og hendes undertøj fældede hende  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alle var i chok, den dag Sherri Papini forsvandt.

Den amerikanske kvinde havde sagt, hun ville løbe en tur i sin californiske hjemby Redding, men kom aldrig hjem. Først tre uger senere blev hun fundet – stærkt forslået, lænket og forbrændt i vejkanten.

Den lyshårede kvinde hævdede, at hun havde været holdt fanget af to kvinder, der havde truet hende med en pistol og mishandlet hende, og at hun efter tre ugers mareridt var blevet smidt i vejkanten af sine kidnappere.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Privat

Sherri Papini påstod, at hun blev holdt kidnappet af to kvinder. I virkeligheden var hun selv den kriminelle. Foto: Privat 

Sherris historie sendte chokbølger gennem hele USA, og en enorm menneskejagt blev iværksat. I næsten fem år forsøgte politiet at finde frem til Sherris kidnappere, men uden held.

Og det er der en ganske god forklaring på. For nu viser det sig, at der slet ingen gerningsmænd er. For Sherri har aldrig været kidnappet.

Fældet af undertøjet

Det er Sherri selv, der er forbryderen, og for få uger siden blev den nu 39-årige kvinde anholdt og sigtet af det lokale politi i Redding.

Politiet mener nu at vide, hvad der i virkeligheden skete 2. november 2016, da Sherri påstod, at hun blev kidnappet af to kvinder.

Artiklen fortsætter under billedet...

Efter hun blev fundet, stod hendes ægtemand Keith grædende frem. Nu viser det sig, at han har været holdt for nar. Foto: ABC News

Faktisk efterlod Sherri sin bekymrede familie og kørte omkring 1.000 kilometer ned til en tidligere kæreste i Costa Mesa.

Her opholdt hun sig de næste tre uger, mens hun bryggede på den falske historie, der skulle få alle til at føle sympati med hende. Hun gik endda så langt som til at påføre sig selv grusomme skader, så løgnen virkede mere troværdig. Selv hendes egen ægtemand, Keith, narrede hun.

Løgn på løgn på løgn

I 2020 – fire år efter Sherri blev fundet i vejkanten – begyndte politiet at rette mistanke mod hende. Man havde nemlig gjort et mystisk fund i Sherris undertøj.

Artiklen fortsætter under billedet...

Udadtil virkede det måske til, at Sherri var tilfreds med sit privatliv. Men sådan var virkeligheden ikke. Foto: Privat 

Her havde efterforskerne fundet DNA fra en ukendt mand. Sherri påstod dog, at det var to kvinder, der havde kidnappet hende.

Længe vidste politiet ikke, hvem mandens DNA tilhørte. Men i 2020 matchede politiet DNA’en til Sherris ekskærestes far.

Det var dét spor, der for alvor fik politiet til at få mistanke om, at Sherri selv havde iscenesat kidnapningen for at være sammen med sin ekskæreste.

Politiet tog kontakt til ekskæresten, der brød sammen og tilstod hele fupnummeret. Han fortalte, at han og Sherri havde planlagt "kidnapningen" – blandt andet havde de begge købt mobiler med taletidskort, så de i hemmelighed kunne planlægge, hvordan Sherri skulle "kidnappes".

Alvorlig svindel

– I sidste ende viste vores efterforskning, at der aldrig havde fundet en kidnapning sted, og at ressourcer, der kunne være brugt på at efterforske rigtig kriminalitet, beskytte samfundet og give støtte til ofre, blev spildt på den sigtede, udtaler Phillip Talbert, der er anklager i sagen, til New York Post.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sherri fik en fantomtegner til at lave dette billede af gerningsmændene. Men det var pure opspind. Foto: Politiet 

Sherri risikerer op mod 20 års fængsel, hvis hun bliver kendt skyldig.

Det er endnu ikke kommet frem, hvordan hendes mand Keith forholder sig til den chokerende udvikling i sagen.

Familien har dog udsendt en udtalelse, hvor de skriver, at de er forvirrede over mange aspekter af anklagerne og håber at få mere klarhed over sagen de kommende dage.

Der er ingen afsender på udtalelsen, og det vides derfor ikke, om Keith står bag udtalelsen.

Sponsoreret indhold