Overskrævs på død hest: - Det værste billede, jeg nogensinde har set

Selv kalder træneren billedet for \

Selv kalder træneren billedet for "et øjebliks vanvid". Se det i fuld størrelse længere nede i artiklen

Foto: Twitter, Ian Scagnelli

Kritikken hagler ned over en af Irlands mest anerkendte trænere og galopprofiler Gordon Elliott, efter et billede af ham siddende på en død hest begyndte at florere i weekenden.

Faktisk var jockey Mick Fritzgeralds første indskydelse, at det stærkt grænseoverskridende billede måtte være manipuleret.

- Jeg troede, det var fake, fortæller han i tv-programmet ”At the Races”.

Indtil ganske kort efter at billedet dukkede op, var Elliott ambassadør for bettingselskabet Betfair. Men den kontrakt er nu annulleret.

På billedet - der skulle være taget i 2019 - sidder den 43-årige træner på ryggen af den afdøde hest, mens han både formår at tale i telefon og posere med V-tegnet mod kameraet.

Udelukket 

De irske galopmyndigheder efterforsker nu baggrunden for det bizarre billede, men Gordon Elliott kan nemt risikere aldrig at komme til at træne heste igen.

Det skriver The Sun.

Hos dyreværnsorganisationen Animal Aid er de rystede over billedet af træneren på ryggen af hesten.

- Dette er det værste billede, jeg nogensinde har set, når det kommer til mangel på respekt over for døde dyr. Det minder om de billeder, som bliver taget af trofæjægere. Det faktum, at det involverer en ledende skikkelse i branchen, øger behovet for at give Elliott livstidsudelukkelse fra sporten, lyder det fra organisationen ifølge TV 2 i Norge. 

Ville bare hjælpe

Selv forklarede Gordon Elliott i et Twitter-opslag søndag, at han altid bestræber sig på at sikre hestene gode vilkår og trivsel.

Og at billedet desuden er taget ud af kontekst.

- Dette billede blev taget for noget tid siden, og det skete, efter en hest tilsyneladende døde af et hjertestop på banen. Jeg forstår, at det ved første øjekast virker som en afstumpet og et opstillet billede, men det kunne ikke være længere væk fra sandheden, skriver han.

Ifølge ham er fotoet knipset lige som han egentlig skulle til at flytte det døde dyr væk fra stedet.

- Jeg stod over hesten og ønskede at hjælpe med at fjerne den, da jeg – som jeg husker det – modtager et opkald og – uden at tænke over det – sætter mig ned for at svare. Da jeg hørte et råb fra en fra mit hold, gestikulerede jeg, at de skulle vente, indtil jeg var færdig, lyder forklaringen fra træneren og galoprytteren.

Hele balladen om træner Gordon Elliott og den døde hest kommer stort set samtidig med en anden irsk sag om en yderst forargelig video. 

Her ses jockey Rob James, som i øvrigt har arbejdet tæt sammen med Elliott - i spøg springe op på ryggen af en hest, der på banen er faldet om af et hjertestop. 

Se videoen her - igen advarer vi om stærke, stødende billeder: 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close