Krimi14. april 2023

Overfald i metroen: Nu går politiet ind i sagen

Natten mellem onsdag og torsdag blev en rengøringsmedarbejder verbalt overfaldet i Københavns metro. En video fra episoden er gået viralt.
En rengøringsmedarbejder blev onsdag nat overfuset af en mand på Nørreports metrostation. Dette er et arkivfoto og har ikke noget med sagen at gøre. nbsp;
En rengøringsmedarbejder blev onsdag nat overfuset af en mand på Nørreports metrostation. Dette er et arkivfoto og har ikke noget med sagen at gøre.
 Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Omkring klokken ét natten mellem onsdag og torsdag blev en rengøringsmedarbejder overfuset og truet i metroen på Nørreport Station i København, skriver Fagbladet 3F.

Rengøringsmedarbejderen står i blå vest og vasker gulv. Uprovokeret begynder en højtråbende mand at konfrontere ham. Manden sparker til hans gulvspand og slår moppen ud af hænderne på ham, så vandet sprøjter ud på gulvet. På et tidspunkt råber han også “sorte svin”.

Episoden blev filmet af en 25-årig kvinde og florerer nu på sociale medier – blandt andet har den populære instagrammer Anders Hemmingsen delt den med sine 1,2 millioner følgere.

Direktør for rengøringsselskabet KN Rengøring I/S, Lasse Andersen, siger, at de er i tæt dialog med den pågældende rengøringsassistent efter episoden.

– Vi sikrer, at han får alt den hjælp, han skal have. Men vi er meget stolte af ham, for han opfører sig helt efter bogen, siger Lasse Andersen.

Rengøringsselskabet har ligeledes kontakt til Metroselskabet og politiet.

Københavns Politi bekræfter over for Fagbladet 3F, at de har modtaget en anmeldelse i sagen.

– Den bliver nu efterforsket, og vi er bekendt med, at der florerer en videooptagelse af episoden, lyder det fra politiet, som pt. ikke vil oplyse yderligere om sagen.

Sponsoreret indhold