Krimi25. august 2021

Over 4000 coronatilfælde kan spores tilbage til festival i England

Turister i Cornwall bliver nu rådet til at blive væk fra regionen, mens smittetallene bare stiger og stiger
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/capture_17.png
 Foto: Instagram, Boardmasters

Flere end 4000 smittede med coronavirus kan muligvis spores tilbage til surf- og musikfestivalen Boardmasters, som fandt sted mellem den 11. og 15. august i den britiske by Newquay ved kystrækningen Cornwall.

Sundhedsmyndighederne er i gang med at opspore i alt 4700 smittetilfælde, skriver flere medier herunder BBC News.

Festivalen, som havde navne som Jorja Smith og Gorillaz på plakaten, krævede af sine gæster, at de havde en negativ test, som var mindre end 24 timer gammel ved ankomst til pladsen. Færdigvaccinerede gæster, eller billetholdere med immunitetspas havde desuden adgang.

Herudover blev festivalgængerne opfordret til at bruge mundbind, men det var ikke et decideret krav fra arrangørernes side.

Test på dag 3

For netop at undgå at blive en supersprederbegivenhed bad Boardmasters desuden gæsterne til at tage en test på tredjedagen i campingområdet. For herefter at registrere resultatet i myndighedernes corona-app.

Gæster med negative tests fik herefter et nyt armbånd, så de kunne komme ind på pladsen igen.

Blev man undervejs testet positiv med corona, skulle man ifølge arrangørerne ”med det samme bruge mundbind, overholde hygiejne samt bruge sprit, for herefter hurtigst muligt at forlade festivalområdet.”

I alt deltog 50.000 mennesker i musikbegivenheden, og sundhedsmyndighederne siger nu om smittespredningen fra festivalen:

- Vi har ikke det fulde billede før om et par dage.

Antallet af smittede stiger hastigt i øjeblikket i Cornwall, og turister bliver nu rådet til at droppe ikke-nødvendige rejser til området. I øjeblikket lyder smittetallene i regionen på 770 tilfælde ud af 100.000 mennesker.

Sponsoreret indhold