Krimi 23. juni

Østjyllands Politi: Bandekrig ulmer

Østjyllands Politi frygter, at en gammel bandekonflikt er ved at blusse op igen. De indfører derfor flere visitationszoner i Aarhus
Brabrand-grupperingen sammen med medlemmer af Loyal To Familia på Blågårdsplads i København. Brabrand har ifølge politiet den seneste tid været involveret i flere voldelige hændelser med grupperinger fra Rosenhøj og Trillegården.

Brabrand-grupperingen sammen med medlemmer af Loyal To Familia på Blågårdsplads i København. Brabrand har ifølge politiet den seneste tid været involveret i flere voldelige hændelser med grupperinger fra Rosenhøj og Trillegården.

Foto: Privat

Flere voldelige hændelser i den seneste tid får Østjyllands Politi til at indføre flere visitationszoner i Aarhus.

Politiet frygter nemlig, at en gammel bandekonflikt mellem flere grupperinger er ved at blusse op igen.

Der er tale op grupperinger fra boligområderne Rosenhøj, Trillegården og Brabrand.

I et enkelt tilfælde har der været anvendt skydevåben, hvor der blev skudt mod et køretøj og en beboelsesejendom i Trillegården.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

- Der er vores vurdering, at det ulmer i det aarhusianske bandemiljø, og at der generelt er en meget anspændt stemning.

- Vi har på det seneste set eksempler på, at store grupper forsamler sig i nogle bestemte områder, hvor politiet også har fundet skydevåben samt flere stik- og slagvåben, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

På den baggrund vælger politiet at oprette visitationszoner i de tre områder, som grupperingerne har tilknytning til. Det er politiets håb, at de dermed kan få våbnene væk fra gaden.

- Vi frygter, at den ulmende konflikt kan udvikle sig yderligere henover sommeren, hvor vejret er godt, og der er mange mennesker på gaden, siger chefpolitiinspektøren.

Visitationszonerne gælder i fire uger og træder i kraft torsdag 23. juni klokken 18.00.

I en visitationszone kan politiet stikprøvevis foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder eller bærer våben.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gammel bandekrig tager ny form

Ifølge SE og HØR's oplysninger er der tale om en konflikt mellem Rosenhøj og Trillegården på den ene side, og Brabrand på den anden.

Særligt Trillegården og Brabrand har igennem flere år kæmpet om at være den største og mest frygtede bande i Aarhus.

Trillegården har ifølge SE og HØR's oplysninger samarbejde med flere grupperinger rundt om i Aarhus, ligesom de ses sammen med medlemmer fra den københavnske gadebande NNV (Nørrebro Nordvest red.)

Brabrand har den seneste tid fået et samarbejde med den forbudte bande Loyal To Familia, hvilket de to grupperinger ofte har fremvist på sociale medier som Instagram.

Sponsoreret indhold