Krimi24. november 2023 (opd. 24. november 2023)

Omstridt stutteriejer frikendt for dyremishandling i Polen

John Byrialsen, der ejer det omstridte stutteri Viegård, er i Polen blevet frikendt i sag om dyremishandling

Ejeren af stutteriet Viegård nord for Viborg, John Byrialsen, er blevet frikendt i en sag om vanrøgt og dyremishandling i Polen.

Det skriver TV Midtvest.

Sagen går ti år tilbage. Her blev det konstateret, at flere heste på Byrialsens stutteri i Polen var udmagrede og havde store sår.

John Byrialsen blev af anklagemyndigheden i Polen blandt andet krævet idømt en betinget fængselsdom, men det endte altså med en frikendelse. I stedet er en polsk mand, som Byrialsen havde ansat til at passe hestene, blevet dømt, skriver TV Midtvest.

I Danmark er John Byrialsen og hans nu konkursramte stutteri Viegård også centrum i en sag, der dog ikke er endt i retten i endnu.

Byrialsen er blevet beskyldt for at mishandle heste på det midtjyske stutteri. Det har fået dyrevelfærdsaktivister til ofte at demonstrere ved stutteriet, hvilket har ført til flere sammenstød med stutteriets ejere og ansatte.

I oktober blev en mand påkørt af en bil, i forbindelse med der opstod tumult, efter at stutteriet var blevet erklæret konkurs.

I forbindelse med myndighedernes undersøgelser af og ved Viegård Stutteri i august blev 390 levende heste ligeledes tilset. Nogle af dem var behandlet uforsvarligt, konkluderede myndighederne.

50 nedgravede heste blev ligeledes gravet op. Undersøgelser af dem har vist, at de ikke var afmagrede, da de døde.

Politiet oplyste i starten af november, at man indtil videre i 2023 havde været på 12 uanmeldte tilsynsbesøg på Viegård Stutteri. De har ført til fire sigtelser for overtrædelse af dyrevelfærdsloven i i alt 35 forhold.

Sponsoreret indhold