Krimi6. marts 2019

Offer i chok over V-politikers død

Det var hårde anklager, der var mod lokalpolitikeren René Kauland, der onsdag morgen blev fundet død i sin celle i Slagelse Arresthus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2019-02-26_15_25_33-rene_kauland_-_google-soegning_2.jpg
 Foto: Greve Kommune

Onsdag morgen kom det frem, at byrådsmedlem i Greve kommune, René Kauland, var blevet fundet død i sin celle i Slagelse Arresthus.

Nyheden har chokeret den 43-årige kvinde, som ifølge anklageskriftet blev forsøgt dræbt af venstre-politikeren. Det siger hendes bistandsadvokat Lars Ulrich ifølge B.T.

- Hun er rystet over, at det kunne ske, siger han ifølge avisen.

Kvinden, som er René Kaulands ekskæreste, har stadig brug for behandling efter det voldsomme overfald, der fandt sted i maj sidste år.

Bistandsadvokaten tilføjer overfor B.T., at han tvivler på, at dødsfaldet kommer til at have betydning for kvindens erstatningskrav.

I sagen var René Kauland tiltalt for drabsforsøg på sin eks-kæreste og grov vold mod kvindens ni-årige datter.

I livsfare

I dag i Retten i Roskilde skulle sagen, der var berammet til fem dage, starte. Men kort før start fik de fremmødte besked om, at sagen var aflyst.

- Den er bare blevet aflyst, og jeg kan ikke fortælle dig hvorfor, den er det, sagde en retsbetjent ved Retten i Roskilde på det tidspunkt til SE og HØR.

Ifølge anklageskriftet slog han den 43-årige kvinde gentagenede gange i hovedet med et tungt slagvåben. Anklagemyndigheden mener, at hans hensigt var at dræbe.

Hun var i livsfare efter det koldblodige overfald. Og fik brud på både arme, ben, ribben og halspulsåren.

Datteren blev også slået i ansigtet også med slagvåbnet. Det forhold blev skønnet til legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Siden sin anholdelse i maj sidste år har René Kauland siddet varetægtsfængslet, fordi en dommer vurderede bevismaterialet mod ham som belastende.

Sponsoreret indhold