Krimi12. marts 2024

Offer har mén efter Oslo-skyderi: Får aldrig mit liv tilbage

Tirsdag begyndte retssagen mod terrortiltalte Zaniar Matapour i Oslo. Her har en 46-årig mand, som blev skudt i hovedet under angrebet, vidnet
Retssagen mod terrortiltalte Zaniar Matapour begyndte tirsdag i Oslo. Matapour er tiltat for at stå bag angrebet som fandt sted den 25. juli 2022 forud for Oslo Pride.
Retssagen mod terrortiltalte Zaniar Matapour begyndte tirsdag i Oslo. Matapour er tiltat for at stå bag angrebet som fandt sted den 25. juli 2022 forud for Oslo Pride.
 Foto: Lise Aserud/AFP/Ritzau Scanpix

Retssagen mod terrortiltalte norsk-iranske Zaniar Matapour begyndte tirsdag i Oslo.

Her var 46-årige Samir Eid Aiad Alnahhal det første vidne i sagen, hvor Matapour nægter sig skyldig.

Den 46-årige blev skudt i hovedet under angrebet, som fandt sted 25. juni 2022 forud for Oslo Pride.

Da Alnahhal troede, at hjælpen var kommet frem, blev han skudt igen.

- Jeg kommer ikke til at få mit liv tilbage, som det var. Men jeg må eksistere som far og være far for mine piger. De har brug for mig. Jeg skal gøre alt for at nå dertil, sagde Alnahhal.

- Det ser svært ud, men jeg giver ikke op, sagde den 46-årige mand, der som det første vidne i sagen fortalte om sine oplevelser.

Alnahhal har i dag stærkt nedsat følesans i benene, nedsat syn, susen for ørerne og høreapparat på begge ører. Han har angst og må bruge krykker, når han skal bevæge sig.

Terrortiltalte Matapour blev anholdt 25. juni 2022, kort tid efter at de første skud blev affyret mod natklubber i Oslo.

To blev dræbt ved angrebet på barerne Per på Hjørnet og London Pub. Ni blev såret.

Da tiltalte Matapour tirsdag blev spurgt, hvordan han stillede sig i skyldsspørgsmålet, sagde han ikke noget, men rystede på hovedet.

- Nej, konstaterede dommer Eirik Aass, at han tolkede Matapours hovedrysten som.

Sagen er sat til at vare indtil 16. maj.

Den kan måske også kaste lys på de norske myndigheders håndtering af sagen, som har været genstand for debat og en udvalgsundersøgelse efter skyderiet.

Matapour var kendt af politiet og havde siden 2015 været i den norske efterretningstjenestes søgelys, fordi der var tegn på, at han kunne være blevet radikaliseret.

Sponsoreret indhold