Krimi11. maj 2024

Øjnene rettet mod Kirkerup, efter 13-årig blev kidnappet: – Folk er spændte

Tirsdag 14. maj begynder retssagen mod en nu 33-årig mand, som er tiltalt for at have kidnappet en 13-årig pige i den lille by Kirkerup. Byens borgere er spændte på retssagen, fortæller de til SE og HØR
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Sagen mod en 33-årig mand, der er mistænkt for blandt andet at dræbe Emilie Meng, går nu i gang. Her kan du se, hvilke tre vigtige steder sagen kommer til at handle om.
 Video: Saad Ahmad/Patrick E. Nielsen

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en fortrolig mail til journalisterne på patrick@sh.dk

Esholtevej i Kirkerup viser sig denne majdag fra sin bedste side, hvor solsikkerne står som en flot kontrast til den blå himmel

Det er overhovedet ikke til at se, at det var her en 13-årig pige og hendes familie sidste år udlevede deres værste mareridt, da hun på sin avisrute pludseligt blev påkørt og efterfølgende kidnappet og udsat for rædsler igennem de næste 27 timer.

Tirsdag 14. maj tager en nu 33-årig mand plads på anklagebænken ved Retten i Næstved, hvor han er tiltalt for blandt andet at have kidnappet pigen på den stille landevej i Kirkerup.

Manden, som af pressen er blevet døbt Korsørmanden, erkender delvist tiltalen om at have frihedsberøvet den 13-årige pige i over et døgn og at have udsat hende for voldtægt – det er dog uklart, hvad han præcist erkender og nægter. Han benægter dog pure, at han har påkørt pigen forud for bortførelsen.

Før det indledende retsmøde i en af Danmarkshistoriens største kriminalsager er SE og HØR taget ud i lokalområdet ved Kirkerup for at høre, hvordan stemningen er.

Politiet arbejder ved hus på Fladholtevej i forbindelse med eftersøgningsindsatsen omkring Kirkerup syd for Slagelse søndag den 16. april 2023. Politi og andre leder efter den 13-årige pige, der blev meldt savnet lørdag. Pigen var ude og dele aviser ud, men vendte ikke tilbage.
Hele Danmark holdt vejret 15. april sidste år, da nyheden om den 13-årige piges forsvinden kom frem. Hendes mobiltelefon og taske blev sammen med hendes cykel fundet henkastet væk fra vejen. Her arbejder politiets og deres teknikere på det sted, hvor pigen blev kidnappet fra.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Den lille by, der ifølge seneste optælling har lidt over 700 beboere, blev i april måned sidste år omdrejningspunktet i den massive eftersøgning af den 13-årige pige, hvor politi og presse belejrede byen.

– Det er en sag, som har skabt meget røre i lokalmiljøet, fortæller en kvinde fra nærområdet, som SE og HØR møder i Kirkerup.

– Det er fortsat en sag, der bliver snakket meget om her blandt naboerne.

13-årig fra Kirkerup kidnappet
Alle øjne blev rettet mod Kirkerup ved Slagelse, da den 13-årige pige sidste år blev bortført fra byen. På billedet ses politiet med deres mobile politistation ved kirken i Kirkerup.
 Foto: Mikael Rieck

I første omgang var et hus og en mand fra Kirkerup yderst interessant for politiet, hvorfor de valgte at afspærre et stort område. Det viste sig senere, at han uden grund var mistænkt i sagen, fordi han havde slagtet nogle høns ved sit hus.

Manden viste sig derfor at være totalt uskyldig, hvilket stod klart, da politiet pludselig fjernede deres afpærringer og efterforskere fra stedet.

Politiet arbejder ved hus på Fladholtevej i forbindelse med eftersøgningsindsatsen omkring Kirkerup syd for Slagelse søndag den 16. april 2023. Politi og andre leder efter den 13-årige pige, der blev meldt savnet lørdag. Pigen var ude og dele aviser ud, men vendte ikke tilbage.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Politiet arbejdede længe ved dette hus i Kirkerup, som politiet mistænkte, kunne have noget at gøre med den 13-årige piges forsvinden. Det viste sig senere, at husets beboer blot havde slagtet nogle høns.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

I stedet satte de kursen mod Korsør, hvor betjente 16. april klokken 14.48 stormede en 112 kvadratmeter sort villa i Svenstrup.

Her blev den 13-årige pige befriet i live efter 27 timer i tilfangenskab hos en nu 33-årig mand, som stammer fra Korsørområdet.

Siden viste politiets efterforskning, at han er deres hovedmistænkte i sagen om drabet på 17-årige Emilie Meng, der forsvandt fra Korsør Station i sommeren 2016 – hun blev samme år fundet dræbt juleaftensdag ved Regnemarks Bakke.

– Folk i området er meget spændte på retssagen, og om den tiltalte bliver kendt skyldig, fortæller kvinden, der ikke ønsker at stå frem med navn og ansigtet – hendes identitet er bekendt af SE og HØR.

Tirsdag 14. maj begynder den længe ventede retssag, hvor den formodede gerningsmand derudover også er tiltalt for at have forsøgt at kidnappe en 15-årig efterskolepige i Sorø.

Han nægter sig skyldig i anklagerne om drabet på Emilie Meng og forholdet med forsøg på kidnapning af efterskolepigen fra Sorø.

Der forventes dom i slutningen af juni.

Sponsoreret indhold