Nyt studie: Muteret coronavirus kan muligvis omgå mundbind, afstand og håndvask

Et nyt studie antyder, at coronavirus er muteret og er blevet mere smitsom. Det betyder, at den frygtede virus muligivis kan omgå mundbind, afstand og håndvask, som vi ellers er tyet til for at forhindre smittespredning. 

Det er Washington Post, der skriver om det opsigtsvækkende studie, som er foretaget af forskere i Houston, USA. Studiet er dog endnu ikke blevet peer reviewed. 

De amerikanske forskere har studeret coronavirus siden marts, og virologen David Morens, der arbejder for National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), fortæller, at virus er muteret således, at det muligvis kan omgå de præventive tiltag som mundbind, afstand og håndvask, som vi har indført for at forhindre smittespredning. 

- Selv om vi ikke ved det med sikkerhed endnu, så er det sandsynligt, at denne coronavirus, når immuniteten i den brede befolkning er høj nok, vil finde en måde at komme udenom vores immunitet, fortæller David Morens til Washington Post

- Hvis det sker, så er vi i den samme situation som med influenza. Vi bliver nødt til at følge efter virus, som den muterer, og så bliver vil nødt til at tilpasse vaccinen, tilføjer han. 

Artiklen fortsætter under billedet

Coronavirus muterer sig konstant. Foto: MEGA

Studiet viser, at mutationen D614G er den mest dominerende form for virus. Den er mere smitsom, men ikke mere dødelig.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close