Krimi20. april 2020

Nyt pressemøde: Få de vigtigste detaljer her

Klokken 14.30 blev der afholdt et såkaldt "myndighedsfælles pressebriefing". Her fortalte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm og faglig direktør for Infektionsberedskab ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak det seneste om coronavirus-situationen i Danmark
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200406-230305-l-1920x1277we.jpg
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Myndighederne gav mandag eftermiddag seneste status på corona-situationen herhjemme.

Det skete ved et såkaldt "myndighedsfælles pressebriefing", der begyndte klokken 14.30.

Til pressebriefet, som foregik i Eigtveds Pakhus i København, deltog sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm og faglig direktør for Infektionsberedskab ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak.

Sidstnævnte har tidligere udtalt i et interview med Berlingske, at han vurderer, at den sociale distance måske skal fortsætte et års tid endnu – og at der altså er lange udsigter til et ”normalt liv”, som vi kender det fra før corona-situationen.

Den udmelding var omdrejningspunktet for dagens pressemøde.

Herunder giver vi dig et overblik over de vigtigste informationer, der kom frem på pressemødet.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke indledte mødet med at sige, at alle med symptomer skal testes.

- Hvis du har tør hoste, feber, problemer med at trække vejret: Ring til din læge eller vagtlæge, så du kan blive visiteret.

- Det er den mest effektive måde, vi kan stoppe smittekæder på, fortalte Magnus Heunicke indledningsvis under pressemødet.

Han kom herefter også ind på det faktum, at mange ønsker svar på, hvornår hverdagen kan vende tilbage - særligt set i lyset af Kåre Mølbaks udtalelser til Berlingske.

- Jeg kan ikke sætte dato på. Det er der ingen, der kan, fortalte Magnus Heunicke.

- Hvis der er noget, vi har lært om epidemien, er, at den kan være uforudsigelig. Det handler om hurtig handling, rettidig omhu og forskellige scenarier.

- Det handler om, hvor gode vi er til at opføre os og følger de retningslinjer, som myndighederne har givet, forklarede Magnus Heunicke.

Det er for tidligt at sige, om de ældste klasser i folkeskolen kan vende tilbage til skolerne inden sommerferien, udtalte sundhedsministeren også på pressemødet.

Herefter tog direktør i Sunhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, ordet.

Han indledte sin tale med at meddele, at Sundhedsstyrelsen forventer at præsentere nye retningslinjer til danskerne tirsdag 21. april.

De nye retningslinjer vil formentlig omhandle det faktum, at flere nu skal testes.

Da Kåre Mølbak tog ordet, kom han også ind på, at fysisk afstand fortsat er en nødvendighed:

- Jeg forstår godt, at der er nogen, der synes, at det er voldsomt og skræmmende. Vi ved, at nærhed betyder meget for rigtig mange – især for ældre, der føler sig isolerede og for unge, der er vant til at give kram og være tæt sammen. Vi er mange, der lider afsavn.

- Når vi siger, der skal gå lang tid, er det jo ikke noget ønske, vi har. Men det kan være nødvendigt for at holde epidemien nede, fortalte Kåre Mølbak, der også direkte kommenterede sit citat omkring "et år med fysisk afstand" fra interviewet med Berlingske:

- Det citat fra Berlingske er blevet vinklet meget skarpt. Det er et muligt scenarie, men der er ingen der siger, at der vil gå så lang tid, sagde Kåre Mølbak, der dog slog fast, at fysisk kontakt ikke er forbudt.

Heller ikke for singler, der dyrker sex.

- Jeg tænker ikke, at der er forbud mod at mødes. Det er kun i forhold til større forsamlinger. Så på den måde tænker jeg, at der stadig er mulighed for at have den form for kontakt, og især med en fast partner, sagde Kåre Mølbak.

Søren Brostrøm gav ham ret:

- Sex er godt og sex er sundt, sagde Søren Brostrøm og fortsatte:

- Og selvfølgelig skal man også kunne dyrke sex i en tid med corona.

Sponsoreret indhold