Krimi2. april 2024 (opd. 2. april 2024)

Nyt om skoleskyderi i Finland: Mistænkt gerningsperson fik pistolen fra familiemedlem

Det fortæller det lokale politi på et pressemøde. Hændelsen efterforskes som drab og drabsforsøg
Ifølge det lokale politi fik den mistænkte gerningsperson fat i en pistol fra et nært familiemedlem, inden skyderiet på den finske skole.
Ifølge det lokale politi fik den mistænkte gerningsperson fat i en pistol fra et nært familiemedlem, inden skyderiet på den finske skole.
 Foto: Markku Ulander/Reuters/Ritzau Scanpix

En 12-årig dreng, der er mistænkt for at have skudt og dræbt sin klassekammerat og såret to på en finsk skole tirsdag, fik fat i gerningsvåbnet - en pistol - gennem et nært familiemedlem.

Det oplyser det finske politi tirsdag på et pressemøde, skriver det finske medie YLE.

Helt konkret hvordan den 12-årige har fået fat i pistolen, svarer politiet ikke på. Men et nært familiemedlem havde en våbentilladelse til gerningsvåbnet.

Den tragiske hændelse, der udspillede sig tirsdag morgen på en grundskole i Finland i byen Vantaa i Helsinki-området, efterforskes af politiet som drab og drabsforsøg.

- Hvis man går i skole med en pistol, kan man sige, at der er en vis grad af planlægning, siger kriminalkommissær Kimmo Hyvärinen på pressemødet.

Den mindreårige mistænkte gerningsperson er anholdt.

Kort tid efter har personen i et indledende interview med politiet erkendt sine handlinger, skriver YLE.

Den mistænkte er endnu ikke officielt afhørt.

Anholdelsen skete ifølge politiet fredfyldt, og det var ikke nødvendigt at bruge magt. Politiet anholdt den mistænkte væk fra skolen i Siltamaki, en forstad til Helsinki, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den mistænkte er i politiets varetægt og vil blive overdraget til de sociale myndigheder i Finland, da personen er for ung til at blive varetægtsfængslet.

Politiet vil ikke oplyse køn eller identitet på den mistænkte, den dræbte eller de to sårede. Politiet oplyser dog, at de alle er 12 år gamle og gik i samme klasse, skriver YLE.

Politiet er på stedet og efterforsker hændelsen og har tidligere opfordret personer til at holde sig fra området.

Der går omkring 800 elever på skolen. Skolen har cirka 90 ansatte. Et større politiopbud er på stedet.

Et vidne, der arbejder i nærheden af skolen, siger til den finske avis Iltalehti, at han hørte et skud fra området.

- Jeg forstod først ikke, at det var en pistol. Så lød et frygteligt skrig, og flere børn løb over gården, siger personen til avisen ifølge TT.

Sponsoreret indhold