Krimi11. marts 2024 (opd. 11. marts 2024)

Nyt om Josef Fritzl: Skal ikke overflyttes

Østrigsk domstol har afgjort, at den voldtægtsdømte ikke skal til et almindeligt fængsel
Josef Fritzl er 88 år gammel.
Josef Fritzl er 88 år gammel.
 Foto: Robert Jaeger/AP/Ritzau Scanpix

En østrigsk domstol har mandag afgjort, at Josef Fritzl ikke skal overflyttes til et almindeligt fængsel fra det fængsel for psykisk syge kriminelle, hvor den voldtægtsdømte østriger afsoner sin straf.

Dermed ændres en dom, der blev afsagt i januar ved en lavere retsinstans, skriver det østrigske nyhedsbureau Apa ifølge Reuters.

Her blev det besluttet, at Fritzl skulle flyttes til et almindeligt fængsel.

Den i dag 88-årige Fritzl har siddet i fængsel i de seneste 15 år og afsoner en livstidsstraf. Han er stærkt dement.

Han blev dømt i 2009 for at have holdt sin datter indespærret i en kælder i byen Amstetten i 24 år og for at have fået syv børn med hende.

Han blev kendt skyldig i incest, voldtægt, slaveri, tvang og for at have forårsaget et af de syv børns død ved ikke at have skaffet den nyfødte dreng den lægehjælp, han havde brug for.

Forbrydelserne blev opdaget, fordi det ældste af børnene blev syg og kom på hospitalet i 2008. Hendes mor havde smuglet et brev med den syge datter. Personalet på hospitalet så brevet og kontaktede derefter politiet.

Datteren og børnene blev holdt fanget i en kælder under Josef Fritzl og hans kones hus i Amstetten.

Efter at der blev afsagt en kendelse om Fritzls afsoningsforhold i januar ved en domstol i byen Krems an der Donau vest for Wien, blev kendelsen kæret af anklagemyndigheden.

En højere regionsdomstol i Wien har mandag fastslået, at der ikke er fremlagt de nødvendige oplysninger for at domstolen kan vurdere, om Josef Fritzl kan flyttes til afsoning i et almindeligt fængsel.

Afgørelsen er dog ikke endelig. Ifølge kendelsen skal domstolen i Krems and der Donau indhente nye oplysninger, og så skal sagen ifølge Reuters vurderes igen i april.

Sponsoreret indhold