Krimi10. februar 2023

Nyt om de mange knivstikkerier: Tre mand anholdt

Københavns Politi slog torsdag til mod flere adresser i Storkøbenhavn i forbindelse med efterforksningen af den seneste tids mange knivstikkerier
To mænd på henholdsvis 18 og 24 er sigtet for et drabsforsøg begået juleaften sidste år. Den 24-årige mand er ligeledes tiltalt i en anden sag om drabsforsøg fra 27. november 2022.
To mænd på henholdsvis 18 og 24 er sigtet for et drabsforsøg begået juleaften sidste år. Den 24-årige mand er ligeledes tiltalt i en anden sag om drabsforsøg fra 27. november 2022.
 Foto: Presse-fotos

Københavns Politi har anholdt tre mænd i forbindelse med to knivstikkerier i november og december. Det drejer sig om to mænd på 18 år og en mand på 24, oplyser politiet fredag i en pressemeddelelse.

Den 24-årige er sigtet i begge sager, mens de to 18-årige er sigtet i hver sin sag. Ifølge Københavns Politi har de tre mænd tilknytning til bandemiljøet. Sigtelserne er rejst for forsøg på manddrab.

Det første knivstikkeri fandt sted på Knapmagerstien i Sundby den 27. november. Her blev en mand stukket flere gange med kniv.

Den anden sag skete juleaften på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter. Her blev en 19-årig mand og en 16-årig dreng stukket ned. Politiet oplyste efterfølgende, at begge måtte en tur på operationsbordet i forbindelse med behandlingen på hospitalet.

Knivstikkeriet juleaften var blot et i en bølge af knivstikkerier i København, som fandt sted mellem lillejuleaften og nytår. Hele seks gange blev der stukket med kniv i København og på Frederiksberg i de dage.

Hos Københavns Politi efterforskes sagerne i afdelingen for organiseret kriminalitet. Det er den afdeling, som blandt andet håndterer sager i bandemiljøet.

Vicepolitiinspektør Knud Hvass er leder af den afdeling, og ud over de tre anholdelser, som skete torsdag, så forventer han, at der er flere på vej.

- Vi arbejder meget hårdt på at få stoppet de alvorlige knivstikkerier, vi har set den seneste tid, og selvfølgelig også på at finde frem til gerningsmændene. Derfor jeg er tilfreds med, at vi har anholdt og sigtet tre mistænkte, siger Knud Hvas i pressemeddelelsen fra politiet.

- Vores efterforskning peger fortsat i retning af, at der er tale om et opgør mellem unge, hvoraf nogle færdes i bandemiljøet, siger han.

De tre mænd bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten i Københavns Byret. Her vil anklagemyndigheden kræve dem varetægtsfængslet.

Anklagemyndigheden vil desuden af hensyn til politiets videre efterforskning bede byretsdommeren om at holde retsmødet for lukkede døre, altså uden adgang for tilhørere.

Sponsoreret indhold