Nyt i Hagen-sagen: Nu sætter politiet alt ind på dette spor

Privatfoto

Der er snart gået tre år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra sit hjem på Sloraveien 4 i Lørenskog. 

Siden har politiet ledt intensivt efter gerningsmændene bag. Først var hypotesen, at milliardærfruen var blevet bortført og ukendte gerningsmænd ville have penge for hende. 

Men nu er politiet overbeviste om, at den 69-årige kvinde er blevet dræbt og hendes ægtemand Tom Hagen er sigtet for drab eller medvirken til drab. 

Nu fortæller politiet til det norske medie VG, at de har taget en vigtig beslutning i forhold til jagten på den eller de personer, som står bag den 69-årige kvindes forsvinden. 

Politiet har tidligere haft den såkaldte "kryptomand" - en mand i 30'erne - i kikkerten. 

Og nu rettes fokusset så igen mod ham, men af andre årsager end før. I foråret var "kryptomanden" anklaget for medvirken til frihedsberøvelse, han har hele tiden nægtet sig skyldig. 

Politiet arbejder ud fra en teori om, at Tom Hagen havde mødtes med kryptomanden i månederne op til den dengang 68-årige kvindes forsvinden.

Politiet mistænker ikke længere, at "kryptomanden" står bag, men tror, at hans identitet kan være en nøgle til at opklare mysteriet. 

Efterforskerne er overbeviste om, at de "rigtige" gerningspersoner har stjålet og misbrugt "kryptomandens" identitet. 

- Som sagen er nu, anser efterforskningsledelsen kryptosporet for at have med potentiale. Vi vil derfor samle alle ressourcerne yderligere på dette spor i den kommende periode, siger Germund Hanssen til VG. 

Det overordnede mål i krypto-efterforskninge er at finde ud af, hvem der skrev trusselsbrevet, som lå på en rød stol i huset den dag Anne-Elisabeth Hagen forsvandt. 

I trusselsbrevet var det beskrevet, hvordan Tom Hagen skulle betale en løsesum på ni millioner euro i kryptovalutaen Monero, hvis han altså ville se sin hustru igen. 

Gerningspersonerne gemmer sig bag den stjålne identitet, og det er derfor nu politiets fornemmeste opgave at kortlægge, hvem der har stjålet identiteten. 

Politiet tror nu, at Anne-Elisabeth Hagen blev dræbt - og at ægtemanden Tom Hagen står bag. Enten ved selv at have dræbt hende eller ved at have allieret sig med nogen, der gjorde det for ham. 

Tom Hagen, der er en af de rigeste nordmænd, har dog fra start fastholdt sin uskyld og er trods drabssigtelsen stadig på fri fod. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close