Krimi8. august 2023 (opd. 9. august 2023)

Nynne Larsen i vidneskranken mod Robert Hansen: - Jeg ville passe på ham

Det var en tydeligt berørt Nynne Larsen, der tidligere i dag kunne fortælle hendes side af sagen i retssagen, hvor ekskæresten Robert Hansen er tiltalt for vold mod hende
Nynne LArsen og Robert Hansen
Dette billede er taget den 6. maj 2021. Lige nu sidder både Nynne Larsen og Robert Hansen i Retten på Frederiksberg, hvor sidstnævnte er tiltalt for to voldelige forhold mod Nynne. Begge forhold skulle være foregået inden billedet her blev taget.
 Foto: Gregers Overvad

Efter halvanden times vidneforklaring inden frokost, var det blevet tid til, at Nynne Larsen skulle forklare sin side af sagen om de to voldsepisoder, som Robert Hansen nu er tiltalt for.

Hun kom i et beige sæt med Gucci-bælte og Gucci-loafers, og var, allerede inden hun satte sig, tydeligt berørt af hele situationen.

Med sig havde hun en bistandsadvokat Naja Larsen, mens to kvinder indfandt sig på tilhørerrækkerne for at støtte hende.

Da hun kom ind i lokalet, gik der ikke mange sekunder, før Robert Hansen forsøgte at få øjenkontakt med hende, men hun mødte ikke hans blik og kiggede i stedet direkte på anklageren og hendes bistandsadvokat.

Blev værre og værre

– Jeg synes, det er hårdt. Det var jo aldrig meningen, at når man indgår et forhold med et andet menneske, at man skal ende her, startede hun med at sige, da hun satte sig ved vidneskranken og fortsatte:

– Ret skal være ret, men det gør det ikke mindre hårdt.

Ligesom Robert Hansen forklarede Nynne også, at deres forhold startede godt. Hun fortæller, hun var stormende forelsket og sikker på, hun skulle være sammen med Robert for altid.

Men som Robert også fortalte, så blev deres forhold gradvist værre og værre.

Fysiske episoder

– Det gik fra, at han var sød, sympatisk og sjov, til at jeg blev kørt fuldstændig ned psykisk og fysisk. Jeg var ødelagt, forklarede hun og fortalte, at hun blev svinet til, kontrolleret, slået og spyttet på samt meget andet.

Nynne forklarede, at den verbale stemning var grov og ord som ”lorteluder” og ”realitykælling” blev brugt i flæng. Hun afviste dog ikke, at hun selv responderede med grove sætninger, når bølgerne gik på sit højeste.

Nynne skulle forklare, hvordan hun oplevede de to voldelige episoder, hvor hun den ene gang blev slået med flere knytnæveslag og den anden gang tæsket med en guitar. Robert Hansen afviste tidligere i dag i retten at han har været voldelig mod hende.

Han bekræftede, at der var fysiske episoder i deres forhold, men han kunne ikke genkende sig selv i sigtelsen.

Mens Nynne Larsen kæmpede med at fortælle sin side af sagen, sendte Robert Hansen en masse undrende blikke til både sin forsvarer, anklageren samt Nynne. Blikket blev dog sjældent mødt af nogen.

Øjenkontakt i retten

På et tidspunkt i retten kiggede Nynne med tårer trillende ned ad kinden dog direkte på Robert Hansen, der fastholdt hendes blik. Det gjorde hun, da snakken kom ind på, hvorfor Nynne aldrig ønskede at anmelde Robert, når der havde været vold involveret.

– Jeg ville passe på ham. Det er grunden til, jeg ville forklare foran ham i dag. Jeg havde behov for at sidde her i dag og vise, at det ikke går længere. Nu passer jeg på mig selv.

Hun fortalte, at grunden til, hun i starten ikke ville anmelde Robert, var, fordi hun passede på ham. Hun bragte op, at hun ville beskytte Robert, fordi han havde en søn.

I det sekund droppede Robert blikket mod Nynne for i stedet at hviske til sin advokat. Senere blev blikket dog igen låst på Nynne, mens hun afgav sin forklaring om den ene voldsepisode.

Det var tydeligt, at Robert Hansen bestemt ikke var enig i, hvad hun fortalte til dommeren. På et tidspunkt under hendes forklaring, måtte Robert Hansen undertrykke et grin, da Nynne forklarede, hun havde set ham kysse med en sugardater, han havde bestilt.

Da måtte Nynne sige, det var ubehageligt, at han skulle opføre sig sådan, hvilket dommeren måtte give hende ret i og gav Hansen en reprimande og bad ham om, ikke at gøre det igen.

SE og HØR er til stede i retten, hvor der i morgen er sat til at falde dom.

Sponsoreret indhold