Krimi6. december 2022

Nyfødt baby døde: Nu er mors skræmmende google-søgning afsløret

En mor fastholder, at hun ikke er skyld i sin nyfødte søns død – til trods for at hun forinden havde googlet særdeles hårrejsende ord
Politiet valgte at sigte moren – 26-årige Shauna Donnelly – for at have dræbt sin nyfødte baby. Kort efter blev sigtelsen dog frafaldet.
Politiet valgte at sigte moren – 26-årige Shauna Donnelly – for at have dræbt sin nyfødte baby. Kort efter blev sigtelsen dog frafaldet.
 Foto: Privat

En uhyggelig retsundersøgelse er lige nu i gang i Middlesborough i det nordøstlige England.

Sagen handler om en ung mor, der i oktober 2019 tog på hospitalet med sin nyfødte søn.

Hospitalspersonalet kunne straks konstatere, at sønnen – der hed Ellis – var død. Han var ”iskold” og lå svøbt i et tæppe.

Der gik ikke længe, før sagen tog en voldsom drejning. Politiet valgte således at sigte moren – 26-årige Shauna Donnelly – for at have dræbt sin nyfødte baby.

Kort efter blev sigtelsen dog frafaldet, fordi anklagemyndigheden ikke havde beviser nok – dét til trods for at der blev fremlagt flere urovækkende beviser i sagen.

Nu er der så en ny retsundersøgelse i gang, skriver det engelske medie Examiner Live.

Siden den skæbnesvangre dag har moren fastholdt, at hun ikke tog livet af sin baby. Hun fastholder i stedet, at hun besvimede kort efter, hun havde født sønnen derhjemme. Da hun kom til bevidsthed igen dagen efter, fandt hun den lille dreng død i sengen.

I retten blev der dog fremlagt flere beviser, der ikke just støttede Shauna Donnellyvs historie.

For eksempel har efterforskerne fundet frem til, at Shauna Donnelly kort før sønnens død havde googlet flere urovækkende ord på Google.

Hun havde blandt andet søgt på ordene ”hvordan slår man en baby ihjel naturligt”, ”hvordan slår man foster ihjel” og ”36 uger gravid og ønsker intet at gøre med babyen”.

Shauna Donnelly forklarede i retten, at det ikke var hende, der har foretaget søgningerne. Hun mente i stedet, at det måtte være nogle børn, som hun havde passet i sit hjem.

Shauna Donnelly hævdede desuden, at hun slet ikke var klar over, at hun var gravid, før hun gik i fødsel.

Den historie kunne efterforskerne dog også nærmest modbevise. Det kom således frem, at den unge kvinde havde bestilt tid på en abortklinik, men at hun aldrig dukkede op for at få foretaget aborten.

Den nye retsunderesøgelse skal nu endnu engang undersøge sagen.

Sponsoreret indhold