Krimi5. september 2019

Nye oplysninger om Mac Millers chokerende død

Politiet i Californien har netop tiltalt en narkohandler for at sælge falske stoffer til rapstjernen Mac Miller, kort tid inden hans død
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2019-09-05_09_40_45-.jpg
 Foto: MEGA

Rapstjernen Mac Miller døde i september sidste år af en overdosis. Årsagen har hele tiden hedet sig, at det var en overdosis. Men nu kaster politiet nyt lys over sagen.

I Californien har politiet anholdt en 23-årig mand fra Los Angeles, der angiveligt to dage før musikerens død solgte falske stoffer til ham.

Det skriver CNN og AP.

USA har længe været ramt af opioid-epidemi, der har forårsaget utallige narkomaners død. Især pillerne oxycodone har været fremme i medierne som en landeplage. Ved en overdosis af de stærke smertestillende piller sætter kroppens vitale funktioner ud.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/2019-09-05_09_41_50-billeder.jpg

Mac Miller spillede på Roskilde Festival i 2012. Foto: MEGA

Narkohandleren solgte ifølge sigtelsen 30 oxycodone piller, kokain og Xanax (sovepiller, red.). Men to andre er også i politiets søgelys.

- To personer er angiveligt ansvarlige for at have leveret stofferne til Mac Miller, udtaler Thom Mrozek, der er talsmand for statsadvokaten i Californien.

De er endnu ikke blevet sigtet i sagen. Men det er den 23-årige mand

50 gange stærkere end heroin

Netop oxycodone pillerne kan have været fatale for rapperen, da de var falske. De indeholdt også det meget popente stof fentanyl, der skulle være 50 gange så kraftigt som heroin, oplyser politiets narkotika enhed, DEA, i en pressemeddelelse.

Den 26-årige musiker skulle have sniffet pillerne kort inden sin død, oplyser politiet.

Ifølge obduktionsrapporten viste Mac Millers krop spor af kokain, fentanyl og alkohol. Han blev fundet død i sit i Californien 7. september 2018.

Mac Miller havde i mange år leveret flere sange, der ramte hitlisterne. Han men blev internationalt kendt, da han blev kæreste med popstjernen Ariana Grande. De slog op før rapperens død.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/2019-09-05_09_43_13-billeder.jpg

Popstjernen Ariana Grande dannede par med Mac Miller i to år. De slog op i starten af 2018. Foto: MEGA

Diskuterede narkopriser

Nyhedsbureauet AP har fået adgang til den sms-korrespondance, som musikeren havde sammen med narkohandleren.

Mac Miller skriver, at han har en forkærlighed for ”Percs”, der er navnet på oxycodone pillerne af mærket Percocet. Han spørger også efter ”bars”, der er slang for sovepillerne Xanax og en ”Ball”, der er ditto for kokain.

- Hvornår kan du skaffe dem? Spørger Mac Miller i en besked, der blev fremvist i retten.

Her til svarer den 23-årige narkohandler:

- Der vil nok gå en til to timer. De koster 30 stykket.

Til det svarer rapstjernen:

- Er der mulighed for, at jeg kan få 10 af dem, 10 ”bars” og en ”ball”, spørger Miller.

- Helt sikkert, lyder svaret.

Kort efter dødsfaldet fortalte rapperens personlige assistent til politiet, at han var inde i en god periode og så lyst på hans nye musikprojekter, men at han til tider tog for mange stoffer.

Sponsoreret indhold