Krimi9. december 2020

Nye detaljer om Peter Madsens flugt: Kunne bygge hvad som helst i fængslet

I en ny dokumentar om livstidsdømte Peter Madsen, kommer det frem, at morderen tilsyneladende kunne bygge lige det han havde lyst til i fængslet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-12-09_kl._11.06.41.png
 Foto: Ritzau Scanpix

Om det var en jetmotor, en raket eller en model af månelandingsfarttøjet så kunne Peter Madsen tilsyneladende bygge det i værkstedet i Herstedvester fængsel.

Men kunne han så ikke også bygge en vellignende pistol eller et bombebælt?

Det spørgsmål rejses i tv-programmet ”Peter Madsens flugt”, der vises på Kanal 5 onsdag aften.

Her afslører den tidligere ubåds- og raketbygger nemlig selv, at han havde al mulighed for at bygge nærmest lige, hvad han ville, når han var i fængslets værksted.

  • - Du vil ikke tro det, hvis du så det færdige resultat. Jeg kan selv stå og sige, det er løgn, det her, det kan ikke lade sig gøre. Men det kan lade sig gøre. Det er simpelthen sådan, hvis du giver mig en knækket skruetrækker og en bøjet mursten og kigger væk i fem minutter, så har jeg lavet en jetmotor ud af det, siger Peter Madsen i D-play programmet ”Peter Madsens flugt”.

Den livstidsdømte morder arbejdede i værkstedet, hvor han skulle producere et antal æsker, men når han var færdig med dem, kunne han altså bruge sin tid, som han ville.

  • - Jeg tænker ikke på andet end at komme ned på det værksted, og weekender er skrækkelig, fortalte Peter Madsen inden flugten til journalist Kristian Linnemann.

Det var efter al sandsynlighed den mulighed, og hans gode byggeevner, der gjorde ham i stand til at bygge en pistol- og en bombeattrap, som han altså brugte til at true sig ud af fængslet med.

Flugten tog nemlig sin start under en psykologsamtale, hvor den livstidsdømte morder valgte at tage psykologen som gidsel.

  • - Han har en pistollignende genstand med, han har et bombebælte i hvert fald noget der ligner et bombebælte, fortæller Bo Yde Sørensen, der er formand for Fængselsforbundet, i tv-programmet.

Peter Madsen truer den skæbnesvangre dag med at detonere bomben, hvis psykologen tilkalder hjælp, eller hvis hun ikke hjælper ham ud.

Ved porten truer han gidslet, men også betjentene ved porten til at lukke ham ud.

Klokken 10.20 er Peter Madsen udenfor fængslets porte, hvor han med sine våben fortsætter i hurtig gang væk fra Herstedvester Fængsel.

Iklædt blå lærredsbukser, en mørkeblå arbejdsjakke og en sort rygsæk løb han væk fra fængslet i Albertslund.

Under flugten – der ender med at vare få minutter – krydser Peter Madsen den tæt trafikerede Roskildevej og løber ind i boligkvarteret Mölndalsparken.

Dette blev endestationen for Peter Madsens korte tur i friheden.

På Nyvej i boligkvarteret står Franck Schaarup-Jensen sammen med sin kone og overværer hele flugten.

Han blev lagt i håndjern, og da det blev konstateret, at han bar et mistænkeligt udseende bælte, trak patruljen sig tilbage og bevogtede ham, skrev Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

- På stedet blev Peter Madsen undersøgt. Efter en længere og grundig undersøgelse blev det konstateret, at der var tale om en mulig attrap. Og bæltet blev fjernet. Det skal nu undersøges nærmere, fortæller politiinspektør Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi.

Forbrydelsen

Peter Madsen blev anholdt 12. august 2017 i Dragør Havn. Dagen forinden sejlede han ud fra Holmen med den svenske journalist Kim Wal ombord på sin ubåd UC3 Nautilus. Dagen efter sænkede ubådskaptajnen sin båd i Øresund.

23. august blev det bekræftet, at Kim Wall var død, da hendes torso blev fundet i Køge bugt.

Den 8. marts startede retssagen mod Peter Madsen i Københavns Byret, hvor han sad tiltalt for drab, usømmelig omgang med lig og andet seksuelt forhold end samleje af særlig farlig karakter. 25. april blev Peter Madsen idømt fængsel på livstid for drabet på Kim Wall.

”Peter Madsens flugt” kan streames på D-play og ses på Kanal 5 onsdag aften klokken 21.

Sponsoreret indhold