Krimi31. maj 2019

Nye alvorlige sexanklager mod R. Kelly

Den amerikanske hitmager R. Kelly står nu over for 11 nye anklager om sexrelaterede overgreb. Anklager der kan give ham op til 30 år i fængsel, hvis han bliver kendt skyldig.
https://imgix.seoghoer.dk/r._kelly_mugshot.jpg
 Foto: MEGA

Torsdag indgav anklagemyndigheden i Cook County de ny anklager mod R&B-sangeren. Blandt de nye anklager er fire tilfælde, der kategoriseres som værende under særligt skærpende omstændigheder. Det skriver nyhedsbureauet AP.

To tilfælde af tvang, to tilfælde af særligt grove seksuelle overgreb, og tre tilfælde af overgreb mod et offer, der var i alder 13 til 16 år.

De 11 nye anklager kommer i kølvandet af dokumentaren ’Surviving R. Kelly’, der i seks afsnit kaster lys over adskillige anklager om seksuelle forseelsen.

Forinden de nye anklager var sangeren tiltalt for 10 seksuelle overgreb mod fire forskellige kvinder over en periode på 10 år. Tre af kvinderne var angiveligt mindreårige, da de påståede overgreb fandt sted.

Den 22. februar i år blev R. Kelly varetægtsfængsel og tilbragte her flere dage bag tremmer, indtil han betale kaution på 666.000 danske kroner.

De nye anklager stammer angiveligt fra en begivenhed tilbage fra januar 2010, og ifølge nyhedsbureauet er der tale om et enkelt offer, der går under initialerne ’J.P’. Det står uklart, om hun er den samme person, som en af de originale fire kvinder. Anklagerne kan koste R. Kelly 30 års fængsel, hvis han bliver dømt.

R. Kelly har tidligere nægtet sig skyldig og sagt, at han ’ikke har gjort noget forkert’. Den kontroversielle sanger har flere gange siden 90’erne være beskyldt for seksuelle overgreb mod mindreårige, men er aldrig blevet dømt.

I1994, da han var 27 år, giftede han sig med den dengang kun 15-årige sangerinde Aaliyah. Ægteskabet blev dog senere annulleret.

I 2002 blev han anklaget for 21 tilfælde af børneporno, men blev frikendt seks år senere. En del af bevismaterialet dengang var en video af sangeren, der havde sex med og urinerede på en mindreårig.

Men det lykkedes dengang ikke politiet at identificere pigen på videoen. Derfor blev R. Kelly dengang frikendt.

I anklagerne fra februar er det også en video, der udgør et centralt bevis. I videoen kan man angiveligt se R. Kelly udføre seksuelle handlinger mod en 14-årig pige.

Sponsoreret indhold