Krimi14. april 2021

Ny rejse-aftale: Her er de vigtige datoer

Der er blandt andet sat en dato på, hvornår vi kan holde sommerferie i Eruopa igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxthree398550_1.jpg
 Foto: MEGA

Der er godt nyt til de rejsehungrende. Det bliver nemlig snart nemmere at rejse ind og ud af Danmark.

Regeringen er sammen med en række andre partier blevet enige om en ny aftale om en gradvis genåbning for rejseaktiviteter.

Aftalen byder både på, at det snart er slut med det hele røde verdenskort, at rejsevejledningerne bliver opdateret ugentligt, og der indøres mere lempelige regler løbende.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Og ligesom med den store genåbningsplan, så er denne plan også delt op efter forskellige datoer, således at genåbningen sker gradvist af hensyn til sundhedsmyndighedernes vurdering og smittesituationen i andre lande og i Danmark.

Planen er delt op i fire faser og er beskrevet i et fem sider langt aftalepapir.

Fase 1 er fra 21. april. I denne fase vil man blandt andet begynde at bruge en differentieret risikovurdering i for verdens lande, der paserer sig på smitten i den pågældende lande.

Lige nu er verden markeret rød, men fra denne dato vil landene fremover opdeles i gule, orange og røde lande og regionener.

Der vil også indføres en rød risikovurdering for at tage højde for nye bekymrende coronamutationer.

Den står også på en række lempelser for erhvervsdrivende, professionelle idrætsudøvere danskere der rejser til egen ødegård i Norden og listen for anerkendelsesværdige formål udvises.

Fase 2 begynder 1. maj. Fra denne dag er der blandt andet godt nyt til de færdigvaccinerede danskere og udlændinge, herunder turister, fra gule og orange EU- og Schengenlande. De kan nemlig rejse ind og ud af Danmark uden krav om test og isolation efter indrejse til Danmark under en række forudsætninger.

Kravet om at fremvise en negativ coronatest ved indrejse bliver også lempet. Fra denne dato må den gerne være op til 48 timer gammel, hvorimod den i dag højest må være 24 timer gammel.

Fase 3 er når de ældste og sårbare samt borgere over 50 år - der ønsker vaccinen - har fået første stik mod coronavirus. Det et 14. maj.

Fra denne fase ændrers blandt andet nogle grænser for, hvor høj smitten må være, før der åbnes eller lukkes for et gult og orange land.

Flere lande får skrottet kravet om anerkendelesværdigt formål ligeså vel som kravet om isolation.

Fase 4 er når EU-coronapasset er på plads, og det sker efter planen 26. juni.

Med et coronapas for hele EU vil det være muligt at holde sommerferie i Europa og modtage sommerturister i Danmark, så længe man kan dokumentere, at man er testet negativ, er vaccineret eller er tidligere coronasmittet.

Den endelig tilgang skal lige helt på plads, og man forventer, at der stadig vil være krav om test efter indrejse for personer, der rejser fra orange lande eller regioner på baggrund af negativ test.

Rejser man uden et coronapas, så vil der stadig gælde rejserestriktioner og smitteforebyggende tiltag, men dette skal også yderligere afklares.

Sponsoreret indhold