Krimi26. marts 2020

Nu vil Lori Loughlin have kæmpe svindelsag smidt i skraldespanden

Skuespilleren Lori Loughlin risikerer op til 40 års fængsel, hvis hun kendes skyldig i at have bestukket folk for at få sine døtre ind på drømmestudiet i den amerikanske delstat Californien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega379650_014.jpg
 Foto: MEGA

Nu vil skuespilleren og flere andre tiltalte i den store svindelsag have en dommeren til at smide sagen i skraldespanden.

Det skriver TMZ.

For Lori og de andre siger, at den amerikanske anklagemyndighed er skyldig i chokerende embedsmisbrug.

Lori Loughlin, der medvirkede i tv-serien ”Hænderne fulde”, er sigtet for brevsvindel, banksvindel og hvidvask af penge.

Hun er anklaget for at have betalt 500.000 dollars – godt tre millioner kroner – under bordet for at få døtrene optaget på University of Southern California.

Skuespilleren fremlagde sammen med de andre, der ikke har tilstået, hvorfor det ville være uretfærdigt at fortsætte med sagen.

Til at starte med siger forsvarsadvokaterne, at myndighederne forsøgte at intimidere sagens hovedperson Rick Singer.

Singer fortalte til at starte med anklagemyndighederne, at pengene, som han havde modtaget fra Lori og de andre var donationer til universitetet, men FBI-agenterne ville have ham til at kalde pengene for bestikkelse.

Singer sagde, at det ikke var bestikkelse, men nærmere donationer. Han har forklaret, hvordan det fik en FBI-agent til at råbe ad ham og beordre ham til at sige, at det var bestikkelse.

Han siger videre, at agenterne bad ham lyve på optagelserne for at have inkriminerende beviser mod forældrene.

Lori og de andre har meget mere. Anklageren tilbageholdt beviserne i mere end et år. Og forsvarsadvokaterne siger også, at der blev optaget adskillige samtaler mellem Singer og forældrene.

I Loughlins sag har hun ifølge dokumenter fra retten gentagende gange gjort det klart, at hun ikke vidste, at betalingerne var bestikkelse. I en optaget samtale sagde hun:

  • - Ja, nej nej. Jeg havde en spørgsmål om USC. Jeg tænkte sådan ”måske er den måde som de kom ind på ikke den rigtige måde”. Jeg ved det ikke, men Moss (hendes mand red.) var sådan ”nej, du kan godt give en donation. Det er ok”. Altså jeg ved det ikke.

Lang historie kort så siger forsvarsadvokaterne altså, at regeringen har løjet, fremstillet inkriminerende beviser og bevidst tilbageholdt beviser.

I alt blev 46 personer – herunder kendte erhvervsfolk og skuespillere – anholdt i marts sidste år i den omfattende korruptionssag, hvor velhavende forældre altså betalte store pengebeløb for at få deres børn ind på prestigefyldte universiteter.

Ifølge anklageren har forældrene betalt en person til at bestikke ansatte på skolerne. Deres børn er derefter blevet registreret som eksempelvis dygtige sportsudøvere, hvilket kan føre til optagelse.

De kan også have fået registreret højere karakterer.

I april sidste år tilstod ”Desperate Hoursewives”-stjernen Felicity Huffman og 12 andre forældre deres rolle i svindelsagen.

Anklageren går nu efter en straf til Huffman på mellem fire og ti måneders fængsel. Hun er ikke tiltalt for pengehvidvask.

Sponsoreret indhold