Krimi4. marts 2019

Nu starter sagen mod Nicki Bille

Eks-fodboldspilleren Nicki Bille Nielsen står tiltalt for fem forhold ved byretten i København.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nicki_bille.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

En spirende karriere som et stort angrebs-talent i fodboldklubben FC Nordsjælland virker som en fjern tid, når eks-fodboldspilleren Nicki Bille Nielsen skal i retten mandag.

Her står han tiltalt for en stribe alvorlige lovovertrædelser, der blandt andet tæller ulovlig våben- og kokainbesiddelse samt vold mod en dørmand.

Nicki Bille Nielsen nægter sig skyldig i sagen.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/nicki_bille.jpg
 Foto: All Over Press

Sagen er berammet til at vare en dag, og du kan følge med live på her på SH.dk, når retssagen går i gang 09.30.

Et ungt talent

Nicki Bille startede sin fodboldkarriere i den traditionsrige Boldklubben Frem i Valby.

Som 18-årig blev han sendt til Italien i 2006, fordi talentet var indlysende. Den italienske fodboldklub Reggina hentede Bille til landet.

Efter to år i støvlelandet og to forskellige lejeophold, vendte Nicki Bille hjem til Danmark. FC Nordsjælland stod klar med en kontrakt til den unge angriber.

På banen var Billes talenter indlysende, men det stod også klart, at han var en meget temperamentsfuld spiller. Og året efter hjemkomsten fik fodboldspilleren sit første bekendtskab med det danske retssystem.

I marts 2009 fik Nicki Bille en dom for et knytnæveslag i trafikken. Den lød på 40 dages betinget fængsel og 50 timers samfundstjeneste.

Succes og spyt

Karrieren begynder for alvor at få fart på for Nicki, der scorer mål på stribe. Men det unge talent kommer også mere og mere i fokus for andre ting end at score måkl.

I 2010 skaber han overskrifter ved at komme i skænderi med en fan under en fodboldkamp.

https://imgix.seoghoer.dk/media/37a9878373e446f99e87fd824596b837.jpg
 Foto: All Over

Samme år bliver han solgt fra FC Nordsjælland. Denne gang til paellaens og sangriaens arnested i Villarreal nord for Valencia på Spaniens østkyst. Et stort skifte for en dansk fodboldspiller.

Med sig til Spanien tager Nicki Bille sin daværende kæreste Nadia, der efter kort tid føder en lille dreng. Rent karrieremæssigt lykkedes opholdet i Villarreal ikke, og han bliver sendt videre til først Elche og senere Rayo Vallecano.

Forholdet til Nadia holder ikke, og hun flytter hjem til Danmark. Målene kommer igen til Bille, men udenlandseventyret slutter, da han bliver solgt endnu en gang.

I 2013 står norske Rosenborg klar med en kontrakt til den unge angriber. Men der går ikke mange måneder, før Bille tager overskrifterne. I september måned samme år bliver Nicki Bille anholdt i Trondheim for gadeuorden.

Han får en bøde på 8000 kroner. Episoden udspillede sig i nattelivet i Trondheim, hvor han angiveligt skulle have smadret et glas, spyttet på en ansat og slået ud efter folk på en natklub. Natten blev tilbragt i detentionen.

Målene kommer igen til den 25-årige Bille, der scorer 11 mål i 38 kampe for klubben i nord Norge.

Bider betjent

Rosenborg vælger at sælge Nicki Bille. Efter angriberens eget udsagn skifter han, fordi han får for meget presseomtale.

I 2014 peger pilen mod endnu et udenlands-eventyr. Rosenborg sælger deres angriber til Franske Evian.

Men ppholdet i Evian bliver ikke den store succes for Bille.

Han skaber opmærksomhed om sig selv igen. Han sparker til en parkeringsautomat og derefter modsætter han sig anholdelse. Fodboldspilleren tager tænderne i brug og bider en betjent i armen.

Igen ryger han i detentionen.

Københavns Byret takserer det i 2015 til 60 dages fængsel og 80 timers samfundstjeneste.

Fra Frankrig til Esbjerg

Baguette og fransk grønsvær bliver skiftet ud med tørfisk og knoldede boldbaner, da Nicki Bille prøver at kickstarte karrieren i Esbjerg. Samtidig finder han kærligheden.

Nicki Bille og supermodellen Lykke May offentliggør, at de er kærester. De bliver kaldt for den danske udgave af Posh’n Becks’ aka. Victoria og David Beckham, i Vestjylland.

Temperamentet er stadigvæk intakt viser fodboldspilleren under en pokalkamp i Odense. En tilskuer råber skældsord om Lykke May til Bille. Det får ham op i det røde felt, og han farer hen mod tilskueren og råber tilbage, at han kan komme ned på banen og sige det en gang til. Bille bliver udskiftet efter 35 minutters spil og sent i bad.

Kærligheden mellem Vestjyllands Posh’n Becks holder ikke.

Men angriberen får en opblomstring på banen og begynder at score mål igen. Fem basser bliver det til i Esbjerg, inden udlandet igen kalder på angriberens talenter.

Polen og pistoler

Lech Poznan bliver Nicki Billes næste destination på det lange cv af fodboldklubber. To år tilbringer han i Polen. Men tiden bliver præget af skader, der kræver lange genoptræningsperioder. 32 gange løber han på banen og netter fire gange.

Endnu en gang sendes han videre i systemet. Denne gang til det måske mest kuriøse udlandsophold. Panionios FC i Grækenland står klar med en kontrakt.

Græsk fodbold er plaget af skandaler på dette tidspunkt. Lønningerne bliver ikke udbetalt til spillerne. Og ligaens deroute kulminerer, da en klubejer løber på banen med pistol i bæltet for at brokke sig til en dommer over hans præstation.

Det græske fodboldforbund suspenderer ligaen midlertidigt

Fængsel i fyrstedømmet

Kontrakten med den græske klub lever stadigvæk, da Nicki Bille tager til Monaco på en miniferie.

Ifølge det monegaskiske medie Monaco-Matin slog Nicki Bille en kvinde på en bytur. Hun prøvede angiveligt at stoppe ham, da han tog kvælertag på en dansk kvinde foran en bar.

Senere samme aften stopper politiet Nicki Bille. De finder en pose med kokain på angriberen. Endnu en gang må Bille sove i detentionen.

Under en kort retssag i Monaco kom det frem, at politiet fandt billeder af, at han havde sex på gaden i fyrstedømmet og videoer af et blowjob samme sted.

Han bliver idømt en måneds ubetinget fængsel.

Den sidste kontrakt

I et sidste forsøg på at få spilletid og karrieren tilbage ender Nicki Bille tilbage i Danmark under sin tidligere træner Mark Strudal i Lyngby BK.

På maven har Nicki Bille tatoveret en seksløber, der peger mod de ædlere dele. Om den er inspirationen eller om det fra opholdet i Grækenland må stå hen i det uvisse.

Men hjemkomsten til Danmark sender også fodboldspilleren ud i det, der ligner en personlig nedtur.

22. oktober truer Nicki Bille en cyklist med en luftpistol i centrum af København. Han flygter fra stedet, men bliver anholdt af en politipatrulje ved strøget.

Få dage efter ophæver Lyngby Bold Klub kontrakten med Nicki Bille.

22. december er den gal igen. Den nu klubløse fodboldspiller bliver anmeldt for at have overfaldet en dørmand foran natklubben Luso i indre by. Han tager flugten fra stedet med en gruppe andre mænd. Det er blandt andet denne episode, som Han er tiltalt for i Københavns Byret.

Få dage efter bliver Nicki Bille forsøgt dræbt i sin lejlighed. Tre personer opsøger ham i lejligheden, hvor han bliver skudt med et oversavet jagtgevær i underarmen.

Fodboldspilleren bliver indlagt og opholder sig på hospitalet i en måned. Nu er han udskrevet og står mandag i retten endnu en gang.

Sponsoreret indhold