Krimi8. januar 2021

Nu skal Peter Madsen i retten

Straffesagen mod drabsdømte Peter Madsen, der flygtede fra Herstedvester Fængsel i oktober, står nu formentlig snart for døren
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201020-143210-l_3mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Den 20. oktober var himmel og hav i bevægelse i Albertslund ved Herstedvester Fængsel, da den 49-årige tidligere raketbygger Peter Madsen forsøgte at flygte.

Efter kort tid på fri fod blev han fanget af politiet, der anholdt ham og sigtede ham for flere forhold.

Og nu skal han så snart indtage den velkendte plads på anklagebænken.

Under fangeflugten lykkedes Peter Madsen at komme ud af det ellers så topsikrede fængsel ved at true personalet med - hvad der viste sig at være - en attrap pistol og et attrap-bombebælte.

Flugten tog nemlig sin begyndelse under en psykologsamtale, hvor den livstidsdømte morder valgte at tage psykologen som gidsel.

Peter Madsen truer den skæbnesvangre dag med at detonere bomben, hvis psykologen tilkalder hjælp, eller hvis hun ikke hjælper ham ud.

Ved porten truer han gidslet, men også betjentene ved porten til at lukke ham ud.

Klokken 10.20 er Peter Madsen udenfor fængslets porte, hvor han med sine våben fortsætter i hurtig gang væk fra Herstedvester Fængsel.

Iklædt blå lærredsbukser, en mørkeblå arbejdsjakke og en sort rygsæk løb han væk fra fængslet i Albertslund.

Under flugten – der ender med at vare få minutter – krydser Peter Madsen den tæt trafikerede Roskildevej og løber ind i boligkvarteret Mölndalsparken.

Dette blev endestationen for Peter Madsens korte tur i friheden.

Nu snart tre måneder efter den dramatiske flugt har Københavns Vestegnspoliti indbragt straffesagen mod den 49-årige Peter Madsen.

Det skriver politiet i en pressemeddelese.

Sagen, der behandles som en tilståelsessag, omfatter seks forhold.

Peter Madsen er tiltalt for fangeflugt. Han er også tiltalt for flere forhold om ulovlig tvang, da han truede en ansat til at lukke ham ud af fængslet. Ligesom han også er tiltalt for trusler mod yderligere to ansatte i fængslet, som han truede med at skyde.

Da han var forbi de høje fængselsmure sprang Peter Madsen eftersigende ind i en varebil og forsøgte at få chaufføren til at køre afsted med ham. Derfor er han i den sammenhæng også tiltalt for at true chaufføren. Ligesom han også er tiltalt for trusler mod tre politibetjente.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om, at der sker konfiskation af en pistol, sprængstof og et bælte med sprængstof - det hele attrap.

Der er endnu ikke fastsat en dato for retsmødet.

Sponsoreret indhold