Nu indrømmer assistent: Tjekkede ikke våben før "Rust"-ulykke

Filmstjernen Alec Baldwin i forfærdelse efter tragedien, hvor han ved et uheld affyrede skud mod filmfotografen og instruktøren på filmen \

Filmstjernen Alec Baldwin i forfærdelse efter tragedien, hvor han ved et uheld affyrede skud mod filmfotografen og instruktøren på filmen "Rust". Førstnævnte, den 42-årige Halyna Hutchins, omkom.

Foto: Jim Weber/AP/Ritzau Scanpix

Længe har det stået klart, at det var en fatal fejl, der var skyld i skuddrabet på filmoptagelserne i New Mexico for en uge siden.

Men nu indrømmer instruktørassistenten - den såkaldte AD'er - på filmen imidlertid, at det var ham, der begik en fejl, som ledte til ulykken, hvor en 42-årig fotograf mistede livet.

Den oplysning hr han ifølge medier som Variety givet til politiet i forbindelse med efterforskningen.

Halyna Hutchins blev 42 år gammel

Halyna Hutchins blev 42 år gammel (Foto: Instagram)

Indrømmelse kommer efter politiet onsdag aften holdt en pressebriefing. Her fortalte de blandt andet, at man undervejs i undersøgelserne havde fundet 500 patroner, heriblandt skarpe af slagsen på settet.

Den tragiske hændelse skete under en prøve, hvor 63-årige Baldwin øvede en skydescene. Han fik overrakt en Colt-revolver af en medinstruktør - med klar besked om, at våbnet ikke var ladt med skarp ammunition.

Og det er altså denne skæbnesvangre detalje, som ikke har været sand.

- Han (medinstruktøren, red.) skulle have tjekket dem alle, men gjorde det ikke og kan ikke huske, om den våbenansvarlige drejede tromlen for at vise ham, hvad der var inde i våbnet, fremgår det i en erklæring.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Det var inde i denne kirkekulisse i New Mexico, ulykken indtraf (Foto: Ritzau Scanpix)

Tingene ser dog kun mere problematiske ud, efter flere medier, herunder AP, har kunne berette, at instruktørassistenten i 2019 blev fyret fra en film for netop dårlig våbenhåndtering.

Her skulle der angiveligt være blevet affyret et skud ved en fejl på optagelserne til ”Freedom’s Path”, og Dave Halls fik dengang sparket.

I mellemtiden skriver medier som TMZ, at det på filmoptagelserne til westernfilmen ”Rust” ikke var kutyme at låse våben forsvarligt inde mellem scenerne.

Faktisk var netop Baldwins våben blevet brugt i pauser, hvor filmfolk havde skudt til måls på forskellige ting.

Onsdag aften dansk tid kom det desuden på politiets pressemøde frem, at man ikke kan udelukke, at der vil blive rejst sigtelser i sagen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close