Krimi12. januar 2024

Nu er Mariann Preisler bisat: Ebbe Preisler kyssede kisten farvel

En stuvende fuld kirke sagde fredag eftermiddag et sidste farvel til Mariann Preisler. Også hendes mand Ebbe Preisler – der er sigtet for manddrab på hende – deltog i den rørende afsked
Ebbe Preisler blev støttet, da han fulgte sin hustrus kiste ud af kirken.
Ebbe Preisler blev støttet, da han fulgte sin hustrus kiste ud af kirken.
 Foto: Mikael Rieck

Tågen lagde sig som en tung og trøstende dyne over Lindevang Kirke fredag eftermiddag. Her tog venner og familie – og ikke mindst én særlig person – afsked med Mariann Preisler.

I sidste øjeblik fik Marianns ægtemand gennem mere end 50 år – 81-årige Ebbe Preisler – således besked om, at han var blevet løsladt. Han er dog stadig sigtet for manddrab på sin hustru ved at have givet hende en dødelig dosis medicin anden juledag.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-12/microsoftteams-image-11.png
Ebbe og Mariann Preisler.
 Foto: Privat

Løsladelsen betød, at han i dag kunne deltage i sin hustrus bisættelse uden opsyn af politiet - og ikke mindst give sine børn og resten af familien et længe ventet kram.

Bisættelsen begyndte klokken 13.30, og et godt stykke tid før ankom både Ebbe Preisler og hans børn.

Det sang de

I kirken blev der sunget flere rørende salmer og sange.

- "Se, nu stiger solen"

- "Om lidt bliver her stille"

- "Hil dig, frelser og forsoner"

Det var første gang, at de fik mulighed for at se og kramme hinanden i kølvandet på løsladelsen. Og det var tydeligt at se og mærke, at følelserne fik frit løb, da Ebbe Preisler blev genforenet med sine børn.

Herefter forsvandt han ind i kirken, der hurtigt blev stuvende fuld af de mange mennesker, der ønskede at sige et sidste farvel til Mariann og på samme tid støtte Ebbe Preisler i denne svære tid.

Bisættelsen blev indledt med rørende ord fra Ebbe og Mariann Preislers datter, Louise.

Det var Marianns store ønske, at hendes datter ville synge under bisættelsen. Og det ønske fik hun opfyldt fredag eftermiddag.

Her brød Louise Preisler således ud i sang, efter hun havde holdt sin tale. Det var en sang, hun selv havde skrevet, og den blev efterfulgt af klapsalver i kirken.

Se billederne: Mariann Preisler bisættes

Den rørende sang blev efterfulgt af endnu et gribende indslag: Der blev læst op fra et brev, som Ebbe Preisler havde skrevet til sin hustru.

"Jeg er ked af, at jeg bliver nødt til at sige farvel til dig på denne måde."

"Jeg havde håbet, vi skulle flyve til himmels sammen."

"Du græd og følte dig indespærret."

"Tak for det gode liv, vi har haft i 55 år. God vind, din Ebbe," lød de rørende ord i brevet.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Efter de rørende taler og sange i kirken fulgte Ebbe Preisler - støttet af sin datter Louise - sin hustrus kiste til den ventende rustvogn. Han placerede nænsomt et sidste kys på kisten, før familien én for én lagde en blomst på den hvide kiste.

Da rustvognen stille trillede afsted fra Lindevang Kirke, hævede 81-årige Ebbe Preisler sin hånd. For sidste gang vinkede han farvel til sin hustru gennem 55 år.

Sagen kort

Ebbe Preisler har hele tiden sagt, at det var hans hustrus ønske, at de skulle dø sammen. Derfor gav han ikke blot hende - men også sig selv - en større mængde medicin anden juledag.

Men 81-årige Ebbe Preisler fik ikke held med sit selvmordsforsøg. Han kom til bevidsthed, blev sigtet for manddrab på hustruen og i første omgang varetægtsfængslet i Vestre Fængsel.

I dag - ganske kort før bisættelsen - blev han dog løsladt. Han er dog stadig sigtet for drabet på sin hustru.

Sponsoreret indhold