Krimi28. juni 2022

Nu er dommen faldet: Ghislaine Maxwell får 20 års fængsel

Jeffrey Epsteins ekskæreste Ghislaine Maxwell har nu fået sin straf
Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell var kærester i flere år. Efter det romantiske forhold var de stadig tætte i mere en 25 år.
Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell var kærester i flere år. Efter det romantiske forhold var de stadig tætte i mere en 25 år.
 Foto: Sdny/Splash/Ritzau Scanpix

Ghislaine Maxwell får 20 års fængsel.

Det står klart efter straffeudmålingen fandt sted ved Manhattan's føderale domstol i New York.

60-årige Ghislaine Maxwell blev i december kendt skyldig i fem anklager.

Hun er dømt for at rekruttere og manipulere fire piger til at have sex med Jeffrey Epstein, som Maxwell var kærester med. Det er sket mellem 1994 og 2004.

I en redegørelse for anklagernes vurdering af Maxwells strafudmåling kalder anklagerne Maxwells handlinger for "chokerende aggressive", hvor hun gik efter sårbare ofre.

Anklageren i sagen mente ellers, at Maxwell skulle have mellem 30 og 55 års fængsel for at have hjulpet sin tidligere kæreste Jeffrey Epstein med at misbruge teenagepiger.

Ghislaine Maxwells advokater har klaget over, at deres klient blev overvåget i fængslet, hvor hun blev anset for at være selvmordstruet.

Advokaterne har fået udtalelser fra psykologer, som fastslår, at der ikke er nogen risiko for, at hun vil forsøge at begå selvmord.

Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell tilhørte i mange år en finansiel elite. De to var kærester igennem flere år i 1990'erne. Det var i den periode, hvor mange af overgrebene fandt sted.

De to var kendt for at deltage i fester med højtstående personer og for at rejse i luksuriøse privatfly.

Sagen om Maxwell og Epstein har trukket tråde helt ind i det britiske kongehus.

En kvinde ved navn Virginia Giuffre har anklaget den britiske prins Andrew for at have voldtaget hende, da hun var 17 og blev kontrolleret af Jeffrey Epstein.

Sagen er endt med, at prinsen har indgået et forlig med Virginia Giuffre. Den har også ført til, at han har mistet sine militære titler og protektorroller.

Sponsoreret indhold