Krimi21. december 2021

Nu er dommen faldet: De dræbte Nicoline

Begge tiltalte er kendt skyldige, selvom kun den ene udførte drabet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et nævningeting i Retten i Roskilde kender to mænd skyldige i drab på 20-årige Nicoline Plintic Pedersen i juli i fjor.

Det fortæller retsformand Mogens Pedersen.

Retten har vurderet, at en 24-årig mand, der lider af paranoid skizofreni, spillede en 19-årig ven og Nicoline Plintic ud mod hinanden.

Den 24-årige sendte en besked, der ifølge retten kun kan forstås som en opfordring til drab, og han måtte indse det som overvejende sandsynligt, at den 19-årige ville slå hende ihjel, står der i retsbog.

200 kilometer væk

Sagen indeholder både narkoindtag og -salg, en opdigtet vred rocker og en nu dømt drabsmand, der dog selv var over 200 kilometer væk fra gerningsstedet i Køge på drabstidspunktet i juli 2020.

Den 24-årige var i Horsens hos sin søster.

Men retten har altså fundet det bevist, at han gjorde sin 19-årige ven bange for en højtstående Satudarah-rocker ved navn Karim Albino, som har vist sig at være en fiktiv person skabt af den 24-årige psykisk syge mand.

Og at den 24-årige på drabsdagen sidste år sagde, at Albino var vred på den 19-årige, fordi han havde røbet over for Nicoline Plintic, at han skulle sælge kokain for rockeren.

Aftalte drabet

Herefter skifter de fra at kommunikere over Messenger til den krypterede tjeneste Wickr og Snapchat, hvor beskederne forsvinder, når de er læst.

Men ifølge byretten aftalte de her, at Nicoline Plintic skulle dræbes, og at Albino skulle sørge for, at liget blev hentet.

Den 19-årige strangulerede og tæskede så Plintic til døde og sendte den 14. juli klokken 15.21 et billede af den døde kvinde til den 24-årige.

Da begge er kendt skyldige, skal nævningetinget tage stilling til, hvilken straf det skal føre til. Dommen ventes afsagt ud på eftermiddagen tirsdag.

Anklagemyndigheden mener, at den 24-årige skal idømmes en behandlingsdom i stedet for almindelig fængselsstraf på grund af sin psykiske tilstand.

Sponsoreret indhold