Krimi19. september 2023

Nu bekræfter politiet: Norsk kvinde fundet død i Malaga

Det er en 21-årig kvinde fra den norske by Ringebu, der i forrige uge blev fundet død i et vejkryds i Torremolinos uden for Malaga
Det er i dette område i den spanske by Torremolinos, at den 21-årige kvinde blev fundet af en forbipasserende. 
Det er i dette område i den spanske by Torremolinos, at den 21-årige kvinde blev fundet af en forbipasserende.
 Foto: Google Maps

Hun lå død på åben gade.

Og nu bekræfter norsk Kripos, at det er en kun 21-årig kvinde fra Norge, der er tale om i den uhyggelige sag, der fik sin begyndelse i forrige uge.

Det skriver flere norske og spanske medier – herunder VG.

Den unge kvinde er fra Ringebu i Gudbrandsdalen i Østnorge.

Politiet har samtidig valgt at offentliggøre navnet på kvinden Anne Mathea Røen Morken, hvis død altså nu også efterforskes yderligere med hjælp fra spansk politi.

Natten til den 14. september blev Anne Mathea fundet livløs i en sidegade til Avenida de Benyamina, der fører ned til kysten i den spanske ferieby.

Det har taget spansk politi et godt stykke tid at finde frem til identifikationen af den 21-årige kvinde, før de nu har offentliggjort hendes identitet.

Kvindens død har udløst chok og sorg i hendes hjemby i Norge, og kommunen som ligger nord for Lillehammer har igangsat et kriseberedskab for pårørende.

– Vi føler virkelig med familien, og vores varmeste tanker går til dem. Dette er en dybt tragisk hændelse, og vi er oprigtigt triste alle sammen, fortæller borgmesteren Håvard Gangsås til VG.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-19/anne.png
Torremolinos ligger syd for den populære spanske ferieby Malaga, mens Anne Mathea havde studeret omkring tyve minutters kørsel nordpå fra hendes findested.
 Foto: Google Maps

Anne Mathea Røen Morken var studerende ved Active Education, som uddanner personlige trænere, og på første semester var hun på udveksling i den spanske by Fuengirola, som ligger omkring tyve minutter nordøst for Torremolinos, hvor hun blev fundet død.

Ifølge spansk politi har kvinden boet i Spanien i et år.

Politiet vil ikke bekræfte endeligt, om der er tale om en kriminel handling, eller hvilke teorier de har, men ifølge VG skulle myndighederne havde indhentet materiale fra en videoovervågning på gaden, ligesom de har foretaget afhøringer af folk i området.

Blandt andet optagelser ude foran en frisørsalon skal angiveligt have hjulpet politiet på sporet i forhold til at identificere den norske kvinde, der blev fundet uden ID-papirer på sig.

I mellemtiden afventer politiet obduktionsrapporten.

Flere medier har talt med vidner, der fortæller, at Anne Mathea kan være blevet ramt af en bil, som efter påkørslen er kørt videre.

Ifølge spanske medier blev Anne Mathea fundet på åben gade af forbipasserende, som alarmerede politiet.

Hun blev erklæret død på stedet.

Sponsoreret indhold