Krimi 30. april 2019

Norsk politi om forsvunden miliardærfrue: Frygter, hun ikke er i live

Det er i dag seks måneder siden, at den norske milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra sit hjem i Lørenskog i Norge.
Foto: Politi

Og på halvårsdagen for den 69-årige kvindes forsvinden kommer politiet i Norge med et dyster udmelding. 

Der er nu ifølge det norske politi 'forstærket bekymring' for, at Anne-Elisabeth Hagen ikke længere er i live. 

I det halve år, som rigmandshustruen - der er gift med én af norges rigeste mænd - nu har været forsvundet, har politiet gjort alt for at finde hende, efter hun forsvandt sporløst fra sit hjem. 

Og det er fortsat deres hovedhypotese, at hun blev bortført. 

Til det norske medie VG fortæller politiinspektør Tommy Brøske, der leder efterforskningen, at håbet om at finde hende i live svinder ind: 

- Vi har tidligere udtrykt bekymring på grund af mangel på livstegn, og vi må bare erkende, at den bekymring er yderligere forstærket nu, siger han. 

- Vi mener nu, at det er mindre sandsynligt, at Anne-Elisabeth er i live, end da vi påbegyndte efterforskningen af denne sag. Samtidig må jeg påpege, at vi fortsat ikke har nogle beviser for det modsatte. 

Anne-Elisabeth forsvandt fra sit hjem 31. oktober sidste år. Det sidste livstegn var en telefonsamtale med et familiemedlem, men da hendes mand Tom Hagen kom hjem fra arbejde klokken 13, var hun væk.

I stedet fandt han en seddel, hvoraf der fremgik krav om løsepenge og trussel, om hvad der ville ske, hvis han involverede politiet. 

I brevet var der krav om løsesom på 67 millioner kroner.

Politiet har tidligere sagt, at der ikke er kommet et eneste livstegn fra milliardærfruen, siden hun forsvandt fra sit hjem for seks måneder siden.

Kim Wall-hund

Mandag kastede politiet sig ud i endnu en eftersøgning omkring ejedommen hos Hagen-eægteparret. 

Her har både betjente, dykkere og såkaldte lighunde været med i eftersøgninging. 

Hunden 'Cross' fandt Kim Walls ligdele på bunden af Køge Bugt, og nu er den med til at lede efter den forsvudne 69-årige Anne-Elisabeth Hagen. 

Den specialtrænede lighund, der i efteråret var med til at finde liget af den svenske journalist, der blev dræbt og parteret af Peter Madsen, deltager i de nye søgninger efter den norske milliardærfrue.

Det bekræfter hundeføren, som ønsker at være anonym, til den norske avis VG. 

- Ja, vi var med der, siger hundeføreren. 

Artiklen fortsætter under billedet... 

Foto: Ritzau Scanpix

Det var fra hjemmet i Lørenskog, at Anne-Elisabeth Hagen for seks måneder siden forsvandt (Foto: Ritzau Scanpix)

De svenske kriminalsøgshunde skal bistå det norske politi i de kommende dage. 

- Vi bliver så længe, vi bliver beordet til det. 

Efter Kim Wall-sagen fik hunden 'Cross' og to andre hunde tildelt 'Årets poliithund' for deres fremragende indsats i sagen. 

Hun er gift med den norske rigmand Tom Hagen. Han ligger ifølge det norske finansmedie 'Kapital' på en 172. plads over de 400 rigeste personer i Norge. 

Han har i høj grad tjent sin formue ved køb og salg af strøm og ejendomsudvikling. Han er angiveligt god for 1,3 milliarder danske kroner.

Ægteparret har tre børn og flere børnebørn.

Sponsoreret indhold