Norsk milliardærfrue erklæret død

Foto: Ritzau Scanpix

Men nu har norsk politi erklæret sagen som et uopklaret drab. Og drabsdagen er sat til dagen, hvor milliardærfruen forsvandt.

Det skriver det norske medie NRK. 

- Vi kender ikke et præcist tidspunkt endnu. Det er derfor naturligt at sætte datoen til den dag, hun blev meldt savnet, siger politiinspektør Tommy Brøske til mediet. 

Grunden til, at milliardærfruen netop nu er blevet erklæret død, er fordi hun optræder i den årlige statistik over uopklarede drab i Norge. 

Men politiet ved altså ikke med sikkerhed, at milliardærfruen er død. 

- Vi slår ikke fast, at Anne-Elisabeth Hagen er dræbt, men vi har arbejdet med en hovedhypotese om drab siden sommeren 2019. Som sagen står nu, mener vi derfor det er naturligt, at hun kommer ind i statistikken over uopklarede drab, siger politiinspektøren videre til NRK. 

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt for 14 måneder siden. Og lige siden har politiet gang på gang løbet panden mod en mur i forsøget på at opklare den uhyggelige sag. 

Sidste livstegn fra den 69-årige kvinde var 31. oktober 2018 klokken 9.14. Her havde hun angiveligt en telefonsamtale med et familiemedlem.

Ægtemanden Tom Hagen kom hjem fra arbejde ved 13.30-tiden på dagen, hvor konen forsvandt.

I huset fandt han et trusselsbrev med krav om løsepenge.

I brevet blev der truet med, at Anne-Elisabeth Hagen ville miste livet, hvis familien gik til politiet.

Derfor hørte man intet om sagen indtil januar i år.

Ægteparret Hagen bor beskedent set i lyset af, at han er milliardær (Foto: Ritzau Scanpix)

Ifølge VG’s oplysninger blev der fundet spor i huset, der kunne tyde på, at hun var blevet slæbt langs gulvet, før hun forsvandt.

Politiet har angiveligt en teori om, at hun blev angrebet i badet. Og i lang tid arbejdede det norske politi ud fra en teori om, at det var udenlandske kriminelle, der havde bortført hende for økonomisk vinding.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close