Krimi11. juni 2024

Norges regering indkalder til møde efter ”Den sorte svane”

Det er ikke kun i Danmark, at TV 2-dokumentaren har fået ministrene på banen. I Norge har man nu indkaldt til et møde om økonomisk kriminalitet
Amira Smajic fungerede som muldvarp for TV 2 og Mads Brügger under optagelserne til "Den sorte svane".
Amira Smajic fungerede som muldvarp for TV 2 og Mads Brügger under optagelserne til "Den sorte svane".
 Foto: TV 2

LÆS OGSÅ: Koster dem en formue: Droppet efter "Den Sorte Svane"

TV 2-dokumentaren ”Den sorte svane” fortsætter med at få konsekvenser.

I Danmark har justitsminister Peter Hummelgaard meldt ud, at regeringen efter sommerferien vil komme med et lovforslag, der skal styrke kontrollen med hvidvask gennem klientkonti.

Også i Norge har man fulgt med i dokumentaren, som er blevet vist på NRK.

Nu har Norges justitsminister Emilie Enger Mehl og finansminister Trygve Slagsvold Vedum indkaldt relevante parter til et møde for at diskutere, hvilke tiltag man bør prioritere mod økonomisk kriminalitet.

Det skriver Regeringen i en pressemeddelelse.

– ”Den sorte svane” giver et rystende indblik i den råhed, som præger organiseret kriminalitet. Der snakkes om hvidvaskning, skatteunddragelse og drab, som om det handlede om at handle mælk eller brød i en butik.

– Selv om truslen fra den type kriminalitet er kendt, og også findes i Norge, er det alligevel alvorligt at se, hvor hverdagsagtigt det lader til at være for de kriminelle.

Mødet finder sted onsdag morgen.

I pressemeddelelsen skriver den norske regering også, at man skal gå efter pengene for at stoppe den slags organiseret kriminalitet.

– Vi har oversigt over truslerne, og vi har mange gode tiltag. Nu skal vi sammen sørge for, at der bliver sat gang i tiltagene, som rammer de kriminelle.

Emilie Enger Mehl, Norges justitsminister, har i forbindelse med ”Den sorte svane” også været i kontakt med den danske justitsminister, Peter Hummelgaard.

– Organiseret og økonomisk kriminalitet er grænsekrydsende, og jeg har derfor tæt kontakt med Danmark og Sverige.

Lederne for Økokrim, skattevæsenet, finanstilsynet, toldvæsenet og advokattilsynsrådet er alle inviteret til onsdagens møde.

Sponsoreret indhold