Krimi 21. oktober 2021

Nikolas Cruz erkender dødeligt skoleskyderi: - Jeg kan ikke leve med mig selv

Nikolas Cruz erkendte i retten onsdag sig skyldig i 17 drab og 17 drabsforsøg
Foto: Ritzau Scanpix

23-årige Nikolas Cruz stillede sig onsdag op i retten og erkendte, at han i 2018 dræbte 17 personer under et skoleskyderi på en high School i Parkland i Florida. 

Han erkendte også drabsforsøg på 17 andre personer, der blev såret under et af de mest dødelige skoleskyderier i USAs historie. 

Det skriver flere amerikanske medier herunder Fox News, NBC og CNN.

Nikolas Cruz var bare 19 år, da han skød og dræbte 14 studerende og tre ansatte på skolen med en AR-15 riffel på hans tidligere skole. 

Han optog før det dødelige angreb flere videoer, hvor han redegjorde for, hvad der skulle ske. 

Vi advarer mod voldsomme detaljer i videoen: 

Sagen går nu direkte videre til strafudmåling, hvor nævninge skal fastlægge, hvorvidt den unge mand skal idømmes dødsstraf eller fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse. 

I retten onsdag spurgte dommer Elizabeth Scherer den unge morder, hvordan han stillede sig til hver enkel af de 34 forhold. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter at have erkendt sig skyldig i alle sammen, tog den 23-årige med tårer i øjnene ordet. 

- Jeg er virkelig ked af, hvad jeg har gjort, og jeg må leve med det hver dag. Hvis jeg kunne få en chance mere, ville jeg gøre alt i min magt for at hjælpe andre, sagde han. 

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Foto: MEGA

Nikolas Cruz var bare 19 år gammel, da han udførte et af de mest dødelige skoleskyder i USAs historie. Foto: MEGA

Nikolas Cruz tilføjede, at han havde mareridt om sin ugerning og "ikke kan leve" med sig selv. Han tilføjede også, at han tror, at USA ville være bedre tjent "hvis alle stoppede med at ryge marijuana". 

Han udtalte videre, at det burde være ofrene, der "besluttede om, han skal leve eller dø. Ikke nævningene. Jeg mener, at det er jeres beslutning. Undskyld".

Før erkendelse onsdag udtalte Fred Guttenberg, hvis datter Jaime blev dræbt i skyderiet, at han håbede, at Nikolas Cruz kom til at betale "med sit liv" for sin kriminalitet. 

- Min datter burde leve sine bedste år lige nu. Min søn hørte sin søster blive skud, og hans liv er forevigt påvirket af det. Min kone og jeg havde to børn, det tog morderen fra os, sagde han. 

Nikolas Cruz var blevet smidt ud af skolen i 2017, elever og ansatte beskrev ham efterfølgende som et "udskud" og en "balademager". 

Han havde forinden det dødelige angreb været efterforsket af politiet, fordi han delte beviser på selvskade på Snapchat. 

Mange af de overlevende fra skoleskyderier meldte sig senere i kampen om bedre kontrol med våben. 

Sponsoreret indhold