Krimi3. februar 2022

Nicolines mor står frem: - Jeg bliver aldrig den samme

I et program på DR fortæller Nicoline Plintics mor nu om den ubærlige sorg og altoverskyggende vrede der har fyldt hende, siden hendes datter på brutal vis blev dræbt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

20-årige Nicolines mor har oplevet det værst tænkelige. Hun blev på brutal vis frarøvet sin datter, da en 19-årig mand valgte at gøre en alt for tidlig ende på hendes liv.

Maria Plintic står nu frem i en dokumentar på DR.

- Den 14. juli mistede jeg en stor del af mig selv. Der blev taget en stor del af mig, og jeg bliver aldrig den samme. Jeg er jo ikke det samme menneske mere, siger hun i dokumentaren "Kriminelt".

20-årige Nicoline blev fundet kvalt eller stranguleret i en lejlighed i Køge i sommeren 2019.

Den dag blev en 19-årig mand anholdt og sigtet for det brutale drab. Han nægtede sig længe skyldig, men til aller sidst i den lange retssag kunne hans forsvarer meddele, at han nu kunne erkende drabet.

Tilståelsen skete efter, der var foretaget aflytning i en anden indsats fængselscelle, hvor den tiltalte sagde noget, der altså så fik ham til at tilstå.

Han blev i retten idømt 12 års fængsel.

Retten vurderede, at en 24-årig mand, der lider af paranoid skizofreni, spillede den 19-årige ven og Nicoline Plintic ud mod hinanden.

Den 24-årige sendte en besked, der ifølge retten kun kunne forstås som en opfordring til drab, og han måtte derfor have indset det som overvejende sandsynligt, at den 19-årige ville slå hende ihjel.

Den 24-årige befandt sig i Horsens, godt 220 kilometer fra gerningsstedet, den 14. juli 2020.

Men han havde blandt andet ved brug af en opdigtet rocker gjort den 19-årige bange, fået skabt splid mellem 19-årige Andreas Bärj Andersen og Nicoline Plintic, og de to blev spillet ud mod hinanden i en sådan grad, at den 19-årige frygtede for sit liv.

Med beskeden: "Skaf hende af vejen ?", der blev sendt på beskedtjenesten Messenger over middag den 14. juli, opfordrede den 24-årige vennen til at slå ihjel. Og nogle timer senere fandt drabet sted.

Maria Plintic er lykkelig over, at sagen nu er afsluttet, så hun kan lægge vreden bag sig og i stedet fokuserer på sorgen over tabet af sin datter.

- Han skal fylde mindre. Hun skal fylde mere. Hun skal fylde det hele, siger hun.

Sponsoreret indhold