Krimi 30. september 2021

Nicklas Bendtner må vente på dom: Risikerer kæmpe bøde og at miste Porschen

Nicklas Bendtner risikerer en bøde på 40.000 kroner og konfiskation af hans Porsche, der koster over 2 millioner kroner, hvis han kendes skyldig
Foto: Jesper Sunesen

Nicklas Bendtner, der i dag måtte stå skoleret i Københavns Byret, må vente i spænding på sin skæbne. 

Der falder nemlig først dom i sagen om en uge. 

Han var tiltalt for at have kørt uden et gyldigt kørekort og flere fartovertrædelser. Han nægter sig skyldig i at have haft et ugyldigt kørekort, men erkender fartovertrædelserne. 

Nicklas Bendtner ankom i god tid til retten og satte sig ved siden af sin forsvarer. Det mørkeblonde hår sad tilfældigt. 

Han var iført et par beige bukser og en sort t-shirt, der afslørede de tatoverede arme. 

- Jeg har været af den overbevisning, at jeg har kørt med et gyldig kørekort. 

Bendtner fortalte, at han tog sit kørekort i England, da han var 17 år gammel. Men i 2013 blev han dømt for spirituskørsel, her blev han idømt tre års ubetinget frakendelese af føreretten og en bøde på over 800.000 kroner. 

Bendtner fortalte i retten, at han ikke have kørt i de tre år, men havde ikke generhvervet det efterfølgende. 

Forsvarets strategi var, at det ikke var muligt for Nicklas at forstå reglerne, så selvom han måske skulle havve kørt udden gyldig førerreet, har det været i god tro, fordi han ikkee fik forklaret reglerne ordentligt af politiet ellr sin tidligere advokat, da han i 2013 altså fik frakendt kørekortet. 

- Derfor mener jeg, at der skal se strafbortfald, og at påstanden om konfiskation skal afvises, lød det fra forsvareren. 

- Han har ikke haft en chance, slog forsvareren fast.

- Jeg mener bestemt, at tiltalte skulle have undersøgt disse regler og ikke kun være gået med, hvad en advokat sagde. Nu må vi jo se, hvad udfaldet bliver af denne sag, om de havde ret, men det mener vi bestemt ikke, sagde anklageren. 

Nicklas Bendtner risikerer nu en bøde på 40.000 kroner og at miste sin milliondyre Porsche. 

Han ønskede ikke at udtale sig til pressen efter sagen, men ville vente til, at der var faldet dom. 

Det var han tiltalt for: 

  1. 9. juni 2020 har Bendtner ifølge politiet kørt i en personbil ad Nørre Allé i København, selvom førerretten ikke var generhvervet.
  2. Samtidig er han her tiltalt for at have kørt 58 km/t på en strækning i et tættere bebygget område, hvor man må køre 50 km/t.
  3.  
  4. 19. oktober 2020 kørte Bendtner ifølge anklageskriftet ad Helsingørmotorvejen ved Kongens Lyngby med 157 kilometer i timen, hvor hastighedsgrænsen var 110. En overskridelse af den tilladte hastighed på mere end 30 procent, der normalt medfører et klip i kørekortet. Også her mener politiet, at Bendtner ikke har haft et gyldigt kørekort, mens han har siddet bag rattet.
  5.  
  6. 9. november 2020 har Nicklas Bendtner kørt ad Torvegade på Christianshavn i København – heller ikke her havde Bendtner iføleg politiet ret til at køre bil.
  7.  
  8. 29. januar har Nicklas Bendtner kørt en personbil i Rødby uden den nødvendige førerret.
  9.  
  10. 11. februar førte den tidligere fodboldspiller en Porsche Taycan Turbo S ad Amagermotorvejen, selvom føreretten ikke var generhvervet. Her kræver anklageren, at Bendtner bliver idømt en bødestraf, og at Porschen bliver konfiskeret.

Sponsoreret indhold