Krimi30. september 2021

Nicklas Bendtner i retten: Nu fortæller han

Anklagemyndigheden mener ikke, at den skandaleombruste fodboldspiller havde et gyldigt kørekort i Danmark, da han alligevel susede rundt på de danske veje.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bendtner_12.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Den tidligere fodboldspiller og nu også realitystjerne Nicklas Bendtner sidder netop nu i den varme stol i retssal 60 i Københavns Byret.

Han er tiltalt for at have kørt uden et gyldigt kørekort og flere fartovertrædelser. Han nægter sig skyldig i at have haft et ugyldigt kørekort, men erkender fartovertrædelserne.

Nicklas Bendtner ankom i god til til retten og satte sig ved siden af sin forsvarer. Det mørkeblonde hår sad tilfældigt.

Han var iført et par beige bukser og en sort t-shirt, der afslørede de tatoverede arme.

- Jeg har været af den overbevisning, at jeg har kørt med et gyldig kørekort.

Bendtner fortæller, at han tog sit kørekort i England, da han var 17 år gammel.

Anklageren hiver en gammel sag fra 2013 frem, hvor fodboldspilleren blev dømt for spirituskørsel og idømt en frakendelse af kørekortet i tre år og en bøde på 842.000 kroner.

Anklagemyndigheden vil have den tidligere fodboldspiller idømt en bøde og have hans Porsche konfiskeret.

I 2013 blev Nicklas Bendtner dømt for spirituskørsel og blev idømt en frakendelse af kørekortet i tre år og en bøde på 842.000 kroner.

Bliver du orienteret om, at du ifølge politiet opfattelse ikke må køre, og at du risikerer at miste bilen?, spørger anklageren.

Bendtner tøver.

- Øøøhm, altså som sagt ... Jeg har været af den opfattelse, at jeg kørte med et gyldigt kørekort.

- Jeg var ikke klar over, at de kunne tage min bil, svarer han.

Bendtner er blandt andet tiltlat for at have suset afsted på Helsingørmotorvejen i den føromtalte Porsche, der angiveligt har 625 hestekræfter under motorhjelmen.

Her blev han ifølge anklageskriftet målt til 157 kilometer i timen, hvor fartgrænsen ellers ligger på 110.

Den hurtige sag af en bil blev 11. februar beslaglagt, og anklagemyndigheden ønsker nu, at retten skal konfiskere bilen.

Kan det passe, at du kørte 160 kilometer i timen, da du måtte køre 110?

- Ja, det kan det.

Bendtner risikerer en bøde på 40.000 kroner og en konfiskation af bilen.

Det er han tiltalt for:

  1. 9. juni 2020 har Bendtner ifølge politiet kørt i en personbil ad Nørre Allé i København, selvom førerretten ikke var generhvervet.
  2. Samtidig er han her tiltalt for at have kørt 58 km/t på en strækning i et tættere bebygget område, hvor man må køre 50 km/t.
  3. 19. oktober 2020 kørte Bendtner ifølge anklageskriftet ad Helsingørmotorvejen ved Kongens Lyngby med 157 kilometer i timen, hvor hastighedsgrænsen var 110. En overskridelse af den tilladte hastighed på mere end 30 procent, der normalt medfører et klip i kørekortet. Også her mener politiet, at Bendtner ikke har haft et gyldigt kørekort, mens han har siddet bag rattet.
  4. 9. november 2020 har Nicklas Bendtner kørt ad Torvegade på Christianshavn i København – heller ikke her havde Bendtner iføleg politiet ret til at køre bil.
  5. 29. januar har Nicklas Bendtner kørt en personbil i Rødby uden den nødvendige førerret.
  6. 11. februar førte den tidligere fodboldspiller en Porsche Taycan Turbo S ad Amagermotorvejen, selvom føreretten ikke var generhvervet. Her kræver anklageren, at Bendtner bliver idømt en bødestraf, og at Porschen bliver konfiskeret.

Sponsoreret indhold