Krimi22. oktober 2020

Ni medlemmer af familie døde: Spiste hjemmelavede nudler fra fryseren

En populær kinesisk nudel-delikatesse, Suantangzi, dannede efter et år i fryseren en særlig giftig syre
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nudler1.jpg
 Foto: MEGA

Ni medlemmer af den samme kinesiske familie er døde som følge af noget så simpelt og uskyldigt som et optøet nudelmåltid.

Det skriver blandt andre The Sun.

Familien havde sammen spist den særlige delikatesse Suantangzi, men nudlerne var blevet forgiftet med bonkrek-syre – en gift, der har en dødelighed mellem 40 – 100 procent.

Giften blev dannet i den nedfrosne suppe, som havde ligget i familiens fryser i et år.

Familien, der kommer fra den nordøstlige provins Heilongjiang, indtog de giftige nudler den 5. oktober, hvorefter de fik det værre og værre.

Syv af de voksne medlemmer døde den 10. oktober, mens det ottende dødsfald skete to dage senere.

Den sidst overlevende person, der havde spist nudelsuppen, en kvinde ved navn Li, døde mandag.

Kræsne børn overlevede

Tre af familiens børn overlevede. De havde til deres store held nægtet at spise suppen og nudlerne lavet på majsmel, fordi de ikke brød sig om smagen.

Direktør for provinsens fødevarestyrelse og sygdomskontrol, Gao Fei, fortæller til China News Service, at indtagelse af bongkrek-syren meget ofte har en fatal konsekvens.

Symptomerne kommer ofte et par timer efter indtagelse af maden. Her kan man opleve ondt i maven, svedeture, træthed, en følelse af at være svag eller oven i købet komalignende tilstand.

Døden kan forekomme indenfor 24 timer.

- Det gør en alvorlig skade på mange af menneskers organer. For eksempel leveren, nyrene, hjertet og hjernen, forklarer Mr. Gao.

- I øjeblikket findes der ingen modgift. Så snart man er forgiftet, er dødeligheden på mellem 40 og 100 procent.

Selvom suppen højst sandsyligt er blevet varmet godt op efter at have ligget i fryseren, så nytter det ikke.

Mr. Gao fortæller nemlig også, at syren er yderst modstandsdygtig overfor kogning.

Bonkrek-syren er et respiratorisk toksin, der opstår i gæret kokosnød eller majs, som det er tilfældet med nudlerne.

Sponsoreret indhold