Krimi29. september 2022

Ni mænd tiltalt: Indsmuglede 400 kilo kokain

Ni mænd anklages for at have deltaget i organiseret narkosmugling af hele 400 kilo kokain, der er blevet solgt i begge ender af landet

I over to år strømmede store mængder narko ind over de danske grænser.

Det mener politienheden NSK, National enhed for Særlig Kriminalitet, der har tiltalt ni mænd for at stå bag både indsmugling og salg af cirka 400 kilo kokain og en mindre mængde hash.

Det oplyser NSK i en pressemeddelelse torsdag.

Anklageskriftet omfatter 38 forhold om både planlægning, transport, opbevaring og salg af de mange kilo narko.

Størstedelen af narkoen endte i hænderne på københavnske købere, mener politiet, som nævner blandt andet parkeringspladser ved metrostationerne Amagerbro og DR Byen samt Valby Svømmehal som salgssteder.

11 kilo kokain og 12 kilo hash blev solgt i Aalborg, mener politiet.

Narkoindsmuglingen og salget skulle være foregået fra maj 2019, og indtil dansk politi i samarbejde med spanske myndigheder slog til i en større anholdelsesaktion i september sidste år.

13 personer i Danmark og 2 i Spanien blev anholdt under aktionen.

Det er helt afgørende, at organiseret og systematisk narkohandel stoppes, mener Jelena Hansen, der er anklager ved NSK.

- Grov narkotikakriminalitet er både ødelæggende for den enkelte borger og for samfundet som helhed, og det genererer en meget betydelig profit, som i vidt omfang understøtter den kriminelle underverdens livsførelse og aktiviteter, siger hun i pressemeddelelsen.

Sagen er en del af et større sagskompleks, der af politiet er blevet døbt Operation Sixpence. Denne sag mod de ni mænd udgør selve hovedsagen, og den skal efter planen for Københavns Byret over 35 retsdage fra maj til november næste år.

Det fremgår ikke, hvordan de ni mænd forholder sig til anklagerne mod dem.

To mænd er blevet dømt i sagskomplekset. Her tilstod de begge at have stået bag handel med store mængder kokain, hvilket kostede dem otte og ni års fængsel.

NSK blev etableret 1. januar 2022 og består af cirka 1000 medarbejdere. Enheden har til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet.

Mand fængslet for ti kilo kokain fundet i Brøndby

Omtrent ti kilo kokain blev onsdag fundet i Brøndby, og en mand er blevet anholdt og sigtet for besiddelse af narkoen med henblik på videresalg.

Torsdag formiddag har han været for en dommer ved Retten i Glostrup, der har vurderet, at der er grundlag for at varetægtsfængsle manden i fire uger.

Det fortæller advokaturchef Lasse Biehl fra NSK, der mødte for anklagemyndigheden i grundlovsforhøret.

Det narkotiske stof blev fundet på et sted, den nu fængslede mand har tilknytning til. Der er ikke tale om et offentligt sted, oplyser Biehl.

Manden har under retsmødet gerne villet besvare enkelte spørgsmål, og han erkendte sig delvist skyldig i sigtelsen.

Hvad han nærmere forklarede, og hvor narkoen præcist er fundet, vil advokaturchefen ikke fortælle, da retsmødet har fundet sted for lukkede døre.

Anklagemyndigheden mener, at det var meningen, at kokainen skulle sælges. Og det kunne blive indbringende.

- Vi har estimeret, at det har en markedsværdi på mellem tre og fem millioner kroner, siger han.

Manden skal sidde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 27. oktober. Han har ikke kæret kendelsen om fængsling, oplyser advokaturchefen.

NSK står for National enhed for Særlig Kriminalitet. Enheden blev etableret 1. januar 2022 og består af cirka 1000 medarbejdere. NSK har til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet.

Sponsoreret indhold