Krimi16. maj 2023

New Zealand i chok efter dødsbrand: Folk måtte springe ud ad vinduerne

En uhyggelig dødsbrand på New Zealand har kostet mindst seks mennesker livet, mens 11 personer stadig er savnet. Nu fortæller overlevende, hvordan de måtte springe ud ad vinduerne for at redde livet
En uhyggelig brand på et hostel har kostet mindst seks mennesker livet, mens flere savnes. nbsp;
En uhyggelig brand på et hostel har kostet mindst seks mennesker livet, mens flere savnes.
 Foto: Twitter

En uhyggelig brand på et hostel i New Zealands hovedstad Wellington har kostet seks mennesker livet. Desuden er 11 personer stadig savnet i branden, der brød ud natten til tirsdag lokal tid.

Nu fortæller overlevende om de uhyggelige minutter, hvor de kæmpede igennem tyk røg – og måtte springe ud ad vinduerne for at redde livet.

Tala Sili, der boede på Loafers Lodge, fortæller til stuff.co.nz, hvordan han så røg komme ind under sin dør.

Han åbnede døren og konstaterede, at hele gangen var indhyllet i røg. Han så ingen anden udvej end at springe ud ad vinduet. Han landede to etager længere nede og forstuvede sin fod.

– Det var bare skræmmende, virkelig skræmmende, men jeg vidste, at jeg måtte springe ud ad vinduet eller brænde ind, fortæller Tala Sili.

Branden brød ud på den øverste etage af hostellet Loafers Lodge i Wellington omkring midnat, siger politiet, der endnu ikke ved, hvad der forårsagede branden. Det er dog kommet frem, at man mistænker, at branden er påsat. Det er desuden kommet frem, at der ikke var sprinklere installeret på hostellet.

Sponsoreret indhold