Krimi19. april 2020

Nedslående udmelding fra Statens Serum Institut

Faglig direktør for Infektionsberedskab ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, melder ud, at danskerne skal regne med at holde social afstand i mindst et år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200414-190157-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Selvom det danske samfund langsomt er ved at åbne op igen, så skal danskerne spejde langt efter at kunne kramme, give hånd og samles i store forsamlinger.

Det er ifølge Berlingske udmeldingen fra Kåre Mølbak, der er faglig direktør for Infektionsberedskab ved Statens Serum Institut. Han fortæller til avisen, at der kommer til at gå mindst et år, før danskerne igen kan omgås, som de er vant til.

- Det betyder, at vi ikke behøver at stimle sammen til fredagsmorgenmad på arbejdspladsen, og det betyder også, at vi skal holde igen med håndtryk, kram og kindkys. Til gengæld kan man jo mødes på andre måder. Eksempelvis via Skype eller på Zoom, som mange gør i dag, siger Kåre Mølbak til Berlingske.

Som faglig direktør ved Statens Serum Institut kommer Kåre Mølbak med anbefalinger til Folketingets politikere om, hvad der er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne op for igen i det danske samfund.

Overfor Berlingske fortæller han, at danskerne nok ikke får deres hverdag tilbage, som de kender den, før der er fundet en vaccine. Tidligere har eksperter vurderet, at det kan tage mellem et år og halvandet, før en vaccine er klar til den bredere befolkning.

- Vi kan selvfølgelig ikke lukke alt ned, indtil vi har en vaccine, men det skal ske under den forudsætning, at folk kan holde afstand. Men der er nok også nogle ting, der ikke kan genoptages, før vi har en vaccine, slår han fast.

Sponsoreret indhold