Krimi18. november 2022

Nazi-tweet om Paldudan bliver dyrt: Mathias får bøde på 55.000 kroner

Et tweet fra 2021 koster Mathias Friis 55.000 kroner i bøde og godtgørelse til den kontroversielle politiker Rasmus Paludan.
Et nazi-tweet om Stram Kurs-stifteren  Rasmus Paludan koster Mathias dyrt.
Et nazi-tweet om Stram Kurs-stifteren Rasmus Paludan koster Mathias dyrt.
 Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix

Sagen drejer sig om et tweet, Mathias Friis skrev på Twitter i maj 2021. Dengang havde han netop læst, at en dansk Twitch-streamer var blevet anholdt for at kalde en betjent for "idiot". Det fik ham til at skrive sådan på sin Twitter-konto:

"Lad mig lige forstå det rigtigt. Rasmus Paludan må gerne være nazist, brænde koraner, sige forfærdelige ting om folk alene på baggrund af deres etniske herkomst, men @MarckozHD (streameren, red.) bliver anholdt for at kalde en politibetjent en idiot?"

Den opdatering fik Rasmus Paludan til at stævne Mathias Friis, der bor på Djursland, for æreskrænkelser. En sag, den kontroversielle politiker vandt fredag.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Mathias Friis er idømt ti dagsbøder af 1000 kroner og til at betale godtgørelse til Rasmus Paludan på 45.000 kroner for æreskrænkelser.

Mathias Friis ønsker fredag ikke at udtale sig om dommen, men ved sagens start i oktober udtalte han, at det får store konsekvenser, hvis han bliver dømt.

– Det ville være katastrofalt. Jeg bor med min kone og datter i et lille hus på Djursland, og vi har i forvejen en lille smule svært ved at få tingene til at løbe rundt – især med inflation og stigende omkostninger. Det ville være et meget stort problem for os, sagde han i oktober.

Han skal samtidig anerkende, at det var uberettiget, at han kaldte Rasmus Paludan for nazist. Desuden skal han slette sit Tweet. Det fremgår af dommen, som TV 2 Østjylland er i besiddelse af.

I dommen kan man også læse, at retten ikke mener, der er grundlag for at kalde Rasmus Paludan for nazist.

Mathias Friis er ikke den første, der er dømt for at kalde den kontroversielle stifter af partiet Stram Kurs for nazist. I marts 2021 blev Mimi Jacobsen dømt for at have kaldt Rasmus Paludan nazisvin i Aftenshowet på DR. Paludan blev til gengæld dømt for at have kaldt hende for 'åbenlys nazist' i samme program.

Mathias Friis overvejer nu, om han vil anke dommen.

Sponsoreret indhold