Krimi4. april 2024 (opd. 4. april 2024)

Narkosmugling til Danmark stiger markant

Hele 2,9 tons blev beslaglagt sidste år med hash som den mest fremtrædende narkotype på post- og kurerterminaler

Toldere fandt og beslaglagde sidste år 2,9 tons narkotika ved grænsen til Danmark.

Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er næsten en fordobling sammenlignet med året forinden, hvor tolderne fandt 1,5 ton narkotika.

Ifølge kontroldirektør i Toldstyrelsen, Jeppe Kjærgaard, skal stigningen i fundene og beslaglæggelserne både ses i lyset af, at Toldstyrelsen er blevet dygtigere, men også at tilgængeligheden er blevet nemmere.

- Tilgængeligheden er især blevet nemmere via pakkeposten, hvor vi ser en del beslag, siger han.

Særligt hash har Toldstyrelsen fundet store mængder af blandt pakker og breve. Sidste år fandt tolderne i alt 1,9 ton hash, hvilket er mere end tre gange mere end året før, hvor der blev beslaglagt 550 kilo.

Derudover har styrelsen blandt andet tilbageholdt 54 kilo kokain, 47 kilo amfetamin og 960.000 nye psykoaktive piller som for eksempel opioider og benzodiazepiner.

Jeppe Kjærgaard fortæller, at smuglerne er enormt kreative i forsøget på at få smuglergodset ind i landet.

- Tolderne har blandt andet fundet hash og anden narkotika i møbler og elektroniske apparater, hvor det på forskellig vis er blevet bygget ind. Så opfindsomheden er stor.

Tolderne fandt også i januar 740.000 psykoaktive piller, der blev forsøgt smuglet ind i en rustvogn. Måneden efter fandt de 300 kilo hash i et dæk på en autocamper ved den dansk-tyske grænse.

Selv om tolderne finder flere og flere kilo stoffer på den danske grænse, arbejder Toldstyrelsen hele tiden på at blive bedre til at opsnappe den ulovlige narkotika, fortæller kontroldirektøren.

- Vi styrker blandt andet vores analyse og efterretninger, som gør, at vi kan være på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter.

- Derudover har vi styrket samarbejdet med andre myndigheder både i Danmark og internationalt, siger han.

Sponsoreret indhold