Krimi16. april 2023 (opd. 27. april 2023)

Naboer til det afspærrede hus i sagen om 13-årig: – Vi er dybt rystede

Naboer til huset, der lige nu bliver undersøgt af politi, er chokerede over hele sagen om den forsvundne pige, der har været væk i mere end 24 timer
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Når man som familien her selv har en mindreårig, er sagen om pigen meget nærværende.
 Video: Mikael Rieck

BREAKING NEWS: Fundet i live - 32-årig mand er anholdt

Manges opmærksomhed har det seneste døgn været på den sydsjællandske by Kirkerup, hvor den 13-årige i går forsvandt, efter hun havde færdiggjort sin avisrute og var på vej hjem.

Den 13-årige havde været i kontakt med sin far, hvor hun fortalte, at hun var færdig med arbejdet og nu ville cykle hjem, da hun havde en aftale med en veninde.

Hun nåede dog aldrig hjem. I stedet fandt familien hendes cykel, taske og mobil henkastet i vejkanten, mens politi hele natten har ledt efter den unge pige.

Men tidligere i dag skete der et fremskridt i efterforskningen, da politiet med styrket beredskab valgte at afspærre og undersøge et hus samt en sti cirka en kilometer fra stedet, hvor cyklen og hendes ting blev fundet.

Det er uvist, hvorfor politiet særligt er interesseret i denne bil.
Det er uvist, hvorfor politiet særligt er interesseret i denne bil.
 Foto: Mikael Rieck

Derudover har politiet været ude at fortælle i medierne, at de arbejder ud fra en teori om, at der er sket noget kriminelt i sagen om den forsvundne 13-årige.

Ofte i området

Det kommer som et kæmpechok for de naboer, der er omkring det afspærrede hus. SE og HØRs reporter på stedet har snakket med parret Daniel og Marie Laursen, der bor omkring tre kilometer fra det afspærrede hus, og de er begge dybt chokerede.

– Selvfølgelig påvirker det os. Man skal være mærkelig i hovedet, hvis ikke det påvirker en, fortæller Daniel Laursen til SE og HØR.

De kender ikke personen, der bor i huset, der nu bliver efterforsket af politiet. Men især Marie opholder sig ofte i området, hvor hendes cykel blev fundet. Også dagen for hendes forsvinden, var Marie i nærområdet.

Marie befinder sig ofte i det område, der nu er omdrejningspunktet i en stor efterforskning. 
Marie befinder sig ofte i det område, der nu er omdrejningspunktet i en stor efterforskning.
 Foto: Mikael Rieck

Hun er tit ude at kigge på nogle heste i området, og det var hun også i går, da der pludselig var mange flere mennesker på det ellers meget stille område, og pludselig var hendes vanlige rute spærret af.

Før politiet afspærrede området, havde Marie også set den røde varevogn parkeret, der opholder sig på adressen. Men det var ifølge dem meget normalt, og den holdt ofte der.

Hjælper politiet

Både Marie og Daniel har også været ude at lede efter pigen selv. Marie kørte i sin lyserøde kabinescooter, som folk i nærområdet kender, og venner til de pårørende har stoppet hende for at høre, om hun havde set noget.

– Vi var også ude for at lede i går. Vi kørte selvfølgelig rundt i området, men vi var nok godt klar over, at sandsynligheden var mindre end som så, fortæller Daniel og fortsætter:

– Jeg kørte også en tur i går nat. Jeg arbejder normalt om natten, så jeg vågnede alligevel på et tidspunkt og tænkte, man ved jo aldrig skulle være man uheldig eller heldig, efter hvordan man ser det så er det jo det, man vil jo gerne kunne bidrage med et eller andet.

Marie i sin lyserøde kabinescooter. 
Marie i sin lyserøde kabinescooter.
 Foto: Mikael Rieck

Allerede i går var de to har kontakt med politiet i håb om, at noget af det, de fortalte, kan gavne efterforskningen. De fortæller også, at de er villige til at hjælpe i det omfang de kan og vil give politiet endnu flere informationer.

– Så må vi se, om de kan trække nogle data ud af Maries telefon, når hun har været så meget i området, at de måske kan kortlægge noget fornuftigt ud af det. Det kunne jo være fantastisk hvis det kunne gavne på en eller anden måde.

Dybt påvirkede

De er tydeligt påvirkede af situation, der udspiller sig i deres nærområde lige nu. Det plejer at være et dejligt sted med et rigt dyreliv og fred og ro. Men det er nu skiftet ud med politibånd, et hobetal af efterforskere og en dyster stemning.

– Normalt er det et stille og roligt område. Vi synes selv, vi er meget kendt for at snakke med hinanden og passe på hinanden, så det virker mærkeligt. Og det virker endnu mere mærkeligt, hvis det næsten er ens nabo, der er sket noget ved dernede. Og det er så uforståeligt, at det er sket midt på formiddagen, siger Marie.

Daniel er dybt påvirket af hele situationen. 
Daniel er dybt påvirket af hele situationen.
 Foto: Mikael Rieck

For Daniel bliver det også meget personligt at tænke på, hvad der måske kan være sket med den 13-årige.

– Det er jo en dybt rystende situation. Jeg har selv en søn på ti år, og man kan ikke være med at tænke, at det lige så godt kunne være ham for den sags skyld. Det er så meningsløst.

Politiet har indkaldt til et pressemøde klokken 15, hvor de forhåbentlig kan fortælle noget mere om deres efterforskning.

Sponsoreret indhold